Utaltam valakinek pénzt, de sajna lehet, hogy átvágtak. A számlaszámról ki lehet valahogy deríteni, hogy ténylegesen kinek ment a pénz?
Ez az egyik, a másik meg a netbank számlaszám alapján azonosítja a bankot és a bank földrajzi helyét.
Tehát, ha azt mondja az illető, hogy ő iharosberényi, a netbank szerint meg nyiregyházi bankba megy a pénz, az gáz!
Bankban nem fognak más számlájáról mondani semmit. Ha valóban kiderül, hogy átvágtak, akkor irány a rendőrség, ők a bankszámla alapján hamar megtalálják az embert.
Mi történt?
Nem banktitok, a htv rendelkezik róla. MEgmondod, téves utalás történt, és kiadhatják az adatot.
Nem jelenti a banktitok sérelmét a pénzforgalmi számlatulajdonos nevére, pénzforgalmi számlájának számára vonatkozó adatszolgáltatás, továbbá téves utalás esetén a teljesített átutalási megbízás megbízója, illetve a megbízó számlavezetője javára történő adatátadás, a megbízás szerint kedvezményezett, nem pénzforgalmi számlatulajdonos nevére, címére vonatkozóan
Köszönöm mindenkinek a választ!!
Az történt röviden, hogy egy régi "barátom" pénzt kért kölcsön, én barom(tudom, az vagyok!) meg utaltam neki, amit sajnos nem adott vissza. Megadott 2 számlaszámot amire utalhatok. Elsőre azért megpróbálok bemenni az OTP-be, hátha... És ha nem járok sikerrel, akkor megyek a rendőrségre. Mindenkinek ajánlom, hogy az ilyen "baráti" utalásoknál nálam sokkal de sokkal jobban figyeljen oda...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!