Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Vehetek e az OTP-nél kölcsönt...

Mobiljoe kérdése:

Vehetek e az OTP-nél kölcsönt ha már van ott hitelem?

Figyelt kérdés
Személyi kölcsönt szeretnék,800 ezer forintra lenne szükségem. Már van egy 900 ezer forintos hitelem és egy 200 ezer forintos áruhitelem a havi törlesztőm 42 ezer forint amit hiánytalanul fizetek. A havi átlag keresetem 195 ezer nettó. Kalkulátorral megnéztem hogy 60 hónapra 2 millió forint havi törlesztője éppen 42 ezer forint mint amit most fizetek. Van e olyanra lehetőség hogy a 2 millió forintból kiváltom az eddigi hitelt és áruhitelt? Végülis ezek után is ugyan annyit fizetnék mint eddig és meglenne a 800 ezer forint is amire szükségem volna.

2017. júl. 2. 22:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Alapjában véve semmi nem zárja ki (se törvény, se a bankok), hogy több hiteled legyen ugyanannál (vagy különböző) bankoknál.

A bank fog végezni egy hitelképesség vizsgálatot, aminél egyrészt a saját kockázati besorolása alapján megállapítja, hogy ad e másik hitelt (ha másik bankhoz mennél, akkor sem lennél jobb helyzetben, mert ő is tudna az OTP-s hiteledről, maximum más kockázatot vállalna), másrészt van egy törvényi szabályozás, hogy a fizetésed maximum hány %-a mehet hitel törlesztésre.

Ha mindkettőbe beleférsz, akkor sima ügy.

2017. júl. 2. 22:33
 2/3 A kérdező kommentje:
A havi hitel törlesztésem nem változna, úgy tudom a nettó keresetem 30% -át költhetem hitelre. Tehát a meglévő mellé biztos nem kérhetem.. Arra lennék kíváncsi hogy lehet e úgy kérni hogy azonnal ki tisztázzák belőle a meglévő hitelt és a fenmaradó összeget kapom meg..
2017. júl. 2. 23:30
 3/3 anonim ***** válasza:

igen, a legtöbb bankban van ilyen konstrukció. adósságrendező hitelnek hívják.

figyelj, ezzel nyugodtan bemehetsz a bankba, nem fognak hülyének nézni, elmondják a lehetőségeidet.

2017. júl. 2. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!