Tesco clubcard? Sürgős

Figyelt kérdés
Mai nap tescoban oda jött hozzám egy nő hogy van e clubcardom, mondta hogy ingyen jóváírnak 3600 forintot ha megadom az adataimat és aláírok egy papírt. Meg is volt minden, mondta hogy a budapest banktól fognak felhívni hogy véglegesítsem ezt az egészet. Az lenne a kérdés hogy ezek most rászedtek egy hitelkártya igénylésre? Kérdezték hogy vagyok e diák munkán (17éves vagyok) meg lefénymásolták a clubcardomat, a személyimet és a lakcím kártyám.. de ez most mi? Tényleg ingyen jóvá fognak írni 3600 pontot vagy kell rá valamit fizetni? Ha felhívnak akkor van lehetőségem lemondani az egészet?

2017. jún. 20. 18:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%

Kedves utolsó te komplett hülye vagy.

Gondolj már bele miért kapna csak úgy 3600pontot a semmiért?

A mai világban ki osztogat ajándékba csak úgy?

Reálisan nézve is hülyeséget írtál.

Egyébként a tesco most minden boltjában ezzel próbál ügyfeleket szerezni.

Nem szabad belemenni. Ebből az esetből megtanultad, sose adj ki iratokat a kezedből senkinek, anélkül tájékozódnál rendesen, és azt is csak akkor ha igazolható a személy aki tájékoztat.

Ezzel nem kötöttél egyébként szerződést velük szerintem, csak megigényelted, ehhez szerintem,hogy lemond nem kell mást tenned , csak betelefonálni ahogy írták.

Azt meg csak te tudhatod mit írtál alá, feltételezem elolvastad és gondolom nem volt benne határozott idejű szerződéskötés?! Mert ha volt istennek se fogsz tudni kimászni belőle. Ha bárki olyat mondd neked egy boltban vagy utcán , hogy ajándékba kapsz pontot ha ide adod az irataid vagy stb, akármit azonnal küldd el szemrebbenés nélkül. A mai világban ilyen nincs.

2017. jún. 20. 20:22
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

Én nem hülyéztem le senkit - csak azt írtam, hogy butaságokat írtatok - ezért kérlek, Te se személyeskedj, 11-es, és főleg ne hülyézz le. Köszönöm.

És akkor lássuk a tényeket:

1.- a Tesconak épp most van olyan akciója, hogy ha a Tescoutazás oldalon foglal valaki egy utat, akkor az út 50 %-át, de max 10.000!!! pontot jóváír!!! MEGLÉVŐ KLUBKÁRTYÁN, SEMMIT NEM KELL IGÉNYELNI MELLÉ!!!

(nekem épp most írták jóvá :D - és nem, nincs hitelkártyám)

2.- Ha esetleg Tesco vásárlókártyát készíttettek a kérdezővel, akkor sincs semmi gond - ugyanis ha nem vásárol vele hitelre és nem vesz fel pénzt, akkor semmi nem történik - már csak azért sem, mert az első éves díj 0 ft. De tegyük fel, 5 ezer ft az éves díja...(mert ennyi volt tavaly dec-ben) ÉS??? A Tesco klubkártyán jóváírnak 3600 pontot, tehát annyit levásárolhat - magyarul az évi 5 ezer ft-ból ÉVI 1.400 ft-ért egy egész éven át rendelkezésre áll neki egy hitelkeret, amihez bármikor nyúlhat, ha megszorul... KB. havi 110 ft "rendelkezésre állási díjat" kellene fizetnie - szerintem ez nem olyan rossz... :-) Cserébe akár 45 napig "ingyen" használhatja a bank pénzét.

A baj akkor keletkezik, ha készpénzt vesz fel vagy elúszik és nem tudja időben visszafizetni a hitelt -akkor viszont valóban sokba kerülhet.

Amúgy egyáltalán nem is biztos, hogy diák és kiskorú létére megkapja...

De ha mégis, akkor itt van egy kis olvasnivaló, kérdező:

[link]

2017. jún. 20. 20:55
 13/23 anonim ***** válasza:

Ajánlom szíves figyelmetekbe a Hoxa portálról

11. Kinga19855 2013-01-18 12:45 - ös hozzászólását - totálisan igaza van.

[link]

2017. jún. 20. 21:39
 14/23 A kérdező kommentje:
Ha ezek hitelkártyát csináltattak velem akkor elég rendesen átbsztak. Időt sem hagytak hogy elolvassam a szerződést, egyből a képembe nyomták hogy itt és itt írjam alá. Várom a hívásukat hogy le tudjam mondani.
2017. jún. 20. 21:57
 15/23 anonim ***** válasza:

Te mondd, kérdező, elolvastad, amit írtam a 12-es válaszomban? Ha meg is kapod - ami egyáltalán nem biztos - akkor is nagy valószínűséggel az első éves díj 0 ft.

Ha nem használod, nem kerül semmibe... Max van egy kártyád és ha pl. elromlik a telefonod, akkor nem kell a telefonszolgáltatóktól méregdrágán 2 éves előfizetéssel venned egy totál drága telefont, hanem tudsz a Tescoban venni pl egy kártyafüggetlen telefon akkor is, ha épp abban a pillanatban semmi pénzed nincs - csak mondjuk 2 hét múlva kapod meg a diákmunkádért a pénzt.

Nincs semmi ördögtől való egy hitelkártyában - csak tudni kell okosan használni... Nem toronyórát venni aranylánccal - ha amúgy nem lenne rá pénzed... Na mindegy...

Ja, és nem, nem vagyok semmilyen banknak semmilyen szószólója - csak szeretnék segíteni, hogy egy kicsit jobb rálátásotok legyen a pénzügyi dolgokra.

2017. jún. 20. 22:27
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, egy hitelkártyát lehet jól használni, ekkor te kapsz kedvezményeket és nem kell kamatot fizetned.

De lehet rosszul is. Ekkor nagy kamatot fizetsz és ha halogatod a teljes visszafizetést hatalmasra fog nőni a tartozás. Végül végrehajtás lesz, a vagyonodra terhelik a tartozásodat.

Ha nem értesz hozzá, nem vagy benne biztos, vagy nem tartod magad pénzügyileg nagyon fegyelmezettnek, akkor szüntesd meg inkább!

Persze az sem biztos, hogy megkapod. A banki hitelszerződések csak a hitelképesség vizsgálatot követő banki jóváhagyással lép hatályba.

Addig nincs hiteled.

Ha nem a Budapest Banknál vezetett bankszámlára érkezik a fizetésed akkor szükség lesz még munkáltatói jövedelemigazolásra. Valószínű azért fognak majd keresni. Nem hinném, hogy a Tescoban éppen volt nálad egy és azt is odaadtad.

Amikor keresnek mondd meg, hogy meggondoltad magad.

Jövedelemigazolást pedig nem adsz le és kész. Így nem tudsz átmenni a vizsgálaton, tehát nem kaphatod meg a hitelt.

Ha valami miatt mégis (pl. mint írtam a BB-hez érkezik a fizetésed, akkor abból is látják, hogy hitelképes vagy-e), akkor a hitelszerződés hatályba fog lépni, de utána is bármikor felmondhatod.

Azokra pedig ne hallgass akik szerint ha a kártyát megkapod, ne aktiváld és kész.

Használni ugyan nem tudod aktiválás nélkül, de az a szerződésedet nem érinti.

Az esetleges díjak terhelése által pedig tartozásod lesz, amit ha nem fizetsz vissza időben, kamatozni kezd.

Ezt csak azért írom le, hogy ha a hitelkártya kérelmed pozitívan bírálják el, neked kell bemenni egy BB fiókba (ne a Tescoba) és személyesen felmondani a hitelkártya szerződést írásban.

Ezeket jószándékból írtam le ilyen részletesen.

De máskor ne csinálj már olyat, hogy aláírsz valamit amiről azt sem tudod, hogy mi az és még az okmányaid is engeded lemásolni.

Hatalmas felelőtlenség.

Ebből most könnyen ki tudsz jönni, de ha olyat írtál volna alá, ami rád nézve hátrányos és nem tudod utólag megszüntetni mi lett volna?

Most a végén néztem vissza a leírásodra. Elnézést, már nagyon későn van, csak mindenképpen válaszolni akartam még ma, hogy segítsek.

17 éves vagy?

Akkor semmi gond. Amíg nem töltötted be a 18-at nem köthetsz

2017. jún. 20. 22:47
 17/23 A kérdező kommentje:
#15 igen, elolvastam de semmi szükségem egy hitelkártyára, még akkor sem ha az első évben nem kell rá fizetni, használva sem lenne és a tescoban is csak havonta egyszer vásárolok, akkor is apróságokat. Elektronikai cikket meg főleg nem veszek ott.. és hitelből semmit sem veszek, inkább függetlenül kb-ban megveszek egy telót 200ért ha esetleg a mostani elromlik. Nem kell feleslegesen egy ilyen szar, ha van rá lehetőség akkor lemondom
2017. jún. 20. 22:49
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

[FOLYTATÁS, véletlenül elküldtem a választ]

Akkor semmi gond. Amíg nem töltötted be a 18-at nem köthetsz hitelszerződést.

A termékértékesítő is nagyon buta volt. Látni kellett volna a születési dátumodból, hogy veled úgysem járhat sikerrel.

Ha még nem vagy 18 a bank automatikusan kukázza az egészet, mivel nem köthet veled szerződést.

A hitelképességi vizsgálatot sem folytatja le.

Valószínű fel sem fognak hívni, de ha igen, akkor is ezt közlik majd.

Örülj neki, hogy ilyen könnyen tanultad meg a leckét!

2017. jún. 20. 22:50
 19/23 anonim ***** válasza:

Kerdezo,igazad van,ha nincs ra szukseged,monfd le.

Engem is ravettek a bankomban ilyen olyan kedvezmenyeket igertek,elso evben meg ugy ahogy megerte,de utana lemondtam a hitelkartyat.Nagyon oda kell figyelni.Szerintem sese olyan fontos.Inkabb mindig legyen az embernek egy kis felretett penze.Nem kell ahoz feltetlen tobbszazezres fizetes.

2017. jún. 21. 06:02
 20/23 anonim ***** válasza:

A # 16/19 Időpont tegnap 22:47

illetve # 18/19 Időpont tegnap 22:50

válaszokat írtam én.

Szerintem elég egyértelműen leírtam a helyzetet.

Számomra nem fontos, de a többieknek válaszoltál, pedig sokszor nem helyes infot adtak.

Amikor én pedig leírtam, hogy miért nem leszel adós, nem is reagálsz.

Ne érts félre, nem az elismerést várom, de a hozzáállásod nagyon furcsa.

2017. jún. 21. 08:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!