Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha van egy bitcoin tárcám, és...

Ha van egy bitcoin tárcám, és más utal rá, ugyanúgy megkapom rá a bitcoint?

Figyelt kérdés
Ha csinálok egy bitcoin tárcát a nevemre, de az Amerikában élő ismerősöm utal rá az Ő nevéről, ugyanúgy megkapom a bitcoint a tárcámra, ami az én nevemen van? Tehát a névnek nem kell egyezni?

2017. ápr. 11. 18:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"ja hogy a privát kulcs tartalmazza magát a "címet" és jelszót is?"

A privát kulcsból matematikai műveletekkel előállítható a publikus kulcs (Bitcoin cím), de fordítva ez nem tehető meg.

"és mi van ha valaki vaktában írogat be privát kulcsokat?"

Akkor az van, hogy az idejét pazarolja, persze van rá esélye hogy véletlenül olyan privát kulcsot talál amin van bitcoin, de ez erősen közelít a nullához. Ha meg sziszematikusan akarod végigpróbálgatni az összes lehetséges privát kulcsot akkor több időbe fog telni mint amennyi idő az univerzum keletkezése óta eltelt és több energiába telik mint amit a Nap képes biztosítani.

"azt se értem, hogy akkor ha itt plusz bitcoint veszek akkor uj privát kulcsom lesz, vagy hozzáadódik valahogy a meglevőhoz?"

Ahogy írtam a privát kulcshoz tartozik egy Bitcoin cím is. Erre a Bitcoin címre bármennyiszer kaphatsz bitcoint, kb. mint egy számlaszámra. Ennek ellenére célszerű új Bitcoin címet használni. Pl. az első címed megadod Bélának a másodikat Gézának és a második címre érkezik bitcoin akkor tudod, hogy a Géza küldte. Ha ugyanazt adnád meg akkor nem tudnád melyikük küldte hiszen nincs közlemény mező.

Minden Bitcoin címhez különböző privát kulcs tartozik. De pl. a Myceliumban ami fentebb lett írva csak egy "mester jelszót" kell leírnod papírra vagy egyéb módon megjegyezned, abból generálja az összes privát kulcsod.

"hallottam, hogy a bitcoint lehet osztani. olyankor 2 privát kulcs lesz a végén?"

Kaptál mondjuk 1 BTC-t az egyik címedre akkor abból küldhetsz bármilyen mennyiséget, nem kell az egészet. Pl. átküldhetsz 0,00332323 BTC-t valakinek. Az ő Bitcoin címéhez természetesen másik privát kulcs tartozik amit csak ő tud.

"és jól tudom, hogy a kettő összege kevesebb lesz mert az osztásnak költsége van?"

Ez az "osztás" egy Bitcoin tranzakció és van költsége (miner fee). Alapvetően fee nélkül is küldheted de akkor nem valószínű hogy bekerül egy blokkba és véglesedik, mert inkább azt rakják be helyette ami fizet feet.

2017. máj. 28. 16:37
 12/12 KepiroI válasza:
Sziasztok.telyesen új ez a bitcoin nekem :-) csináltam Blockchain pénztárcát.most akkor hogyan kerül oda a bitcoin egyenlegem? :'(
2018. jan. 13. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!