Diákhitel 1. Van, aki régóta fizeti és ugyanúgy járt, mint a devizahitelesek?
Amikor én felvettem, még nem volt kétféle.
Értelemszerűen, ha nem törlesztesz annyit, mint az éves kamat + valamennyi, akkor nem fog csökkenni a tartozásod.
Ha minimálbéres vagy és ebből állapították meg a havi kötelező törlesztőrészleted, akkor nagy valószínűséggel nem csökken a tartozásod.
Nem tudom, most mennyi a kamat a diákhitelre.
Nekem már szépen el kezdett csökkenni, mert magas a fizetésem, így havonta is többet törlesztek, de voltak évek, hogy éppen csak a kamatot vagy még azt sem tudtam a havi kötelezővel fedezni.
Még kiegészítés:
Természetesen úgy nem járhatsz vele, mint a devizahitellel. Kb. semmi közös nincs bennük, max. annyi hogy mindkettő hitel.
Véleményem szerint az egyik "legjobb" hitel, ha hitelre lehet ilyet mondani :-)
Ok, számoljunk.:
Pl ha a kamat 6%, akkor 1M Ft éves kamata 60.000Ft. Ha csak 80.000Ft-ot fizettek be egy év alatt, akkor év végén 980.000Ft lesz a tartozás, ez így a "sose fogy el" kategória, ezért érdemes jó nagyokat előtörleszteni, mivel az már a tőketartozást fogyasztja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!