Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Diákhitel 1. Van, aki régóta...

Diákhitel 1. Van, aki régóta fizeti és ugyanúgy járt, mint a devizahitelesek?

Figyelt kérdés

2016. máj. 27. 11:45
1 2
 11/16 TamásTóth ***** válasza:

Amit megállapítanak törlesztés, annak nincs köze a kamat mértékéhez. Annak a fizetéshez van köze. De ha tudod a hitel nagyságát (1 millió vagy 2 millió stb) akkor a kamat megnézésével ki lehet számolni, hogy mennyi az éves kamat és ha az Excelhez értesz alapszinten azt is egyszerűen ki lehet számolni mikorra tudod visszafizetni x összegű havi törlesztéssel.

PL: 1 millió amit felvett (legyen ennyi a törlesztendő, tehát nem számolunk kamattal azokban a periódusokban, amikben tanult) ekkor a kamat kb 5-6% legyen évi 60000 ekkor ha te havi 30000 forintot fizetsz, akkor kb 4 év alatt törleszted vissza az egészet.

2016. máj. 27. 13:14
 12/16 anonim ***** válasza:
31%

Nem jól tudod szabályokat.

A normál havi részletekkel is fogy a tőketartozás, mivel a havi 25.000Ft biztosan több, mint az 1M Ft-ra eső havi kamat, de ha Te havonta 80.000Ft-ot szeretnél fizetni, akkor nagyon gyorsan elfogyasztható a hitel, alig több, mint 1 év alatt.

Én úgy tudom, hogy nem fizethetsz önkényesen többet, mint amit megállapítottak, de akár minden hónapban bejelentened az előtörlesztési szándékodat, mivel az díjmentes. Ha csak simán többet fizetsz, mint ami a megállapított részlet, nem fogják lekönyvelni.

2016. máj. 27. 14:30
 13/16 anonim válasza:
2016. máj. 27. 15:07
 14/16 anonim ***** válasza:
Én is húgom is kb így jártunk. Én hülye szerelmes voltam, hogy a lánnyal legyen életünk (ő az árvaságit kapta) felvettem. Persze azt reklámozták nem nehéz visszafizetni. Lányt is fősulit is buktam :(( hitel maradt. 1000000 forintot vettem fel 2006-2010 közt 2011től törlesztem mikor mennyivel de a minimálistól sokkal többel. Elsö éven törlesztettem de nőtt 2015 év végére már az össz tartozásom 1millió alatt volt:(
2016. máj. 31. 14:49
 15/16 anonim ***** válasza:
ja igen elötörlesztéssel sikerült néha megcsipni mert az a tőkét csökkenti.
2016. máj. 31. 14:50
 16/16 A kérdező kommentje:
Igen, az már kitisztult és én is ezt ajánlom minden diákhitelesnek: ELŐTÖRLESZTÉS. Csak így tudod csökkenteni az alapot.
2016. jún. 1. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!