Ha van egy bitcoin tárcám, és más utal rá, ugyanúgy megkapom rá a bitcoint?
A Bitcoin hálózaton nincsenek nevek. Miből gondoltad, hogy vannak nevek, hol csinálod a tárcát?
Pl. ez egy Bitcoin cím: 1DEtWyCyywXwwjDYG5L4k9fgtFviN5Vifx
Még nem regisztráltam sehol. Nagyon az elején járok még a dolognak. Egyenlőre azt sem tudom hogy tudok ilyen tárcát csinálni :)
Most nézegetek videókat, keresgélek. Azt hittem ez is úgy működik, hogy van valami számlaszám, ahova tudok utalni és akkor a közleménybe be kell írni valami azonosítót, hogy az én felhasználómhoz töltsék fel a bitcoint.
Tudnál nekem írni pár dolgot? Pl hogy hogy tudok ilyen tárcát csinálni és mondjuk venni rá bitcoint?
Pl. Androidos telefonra ott van a Mycelium tárca:
Telepíted és máris lesz Bitcoin címed amire bárkitől kaphatsz bitcoint.
Arra vigyázz, hogy amit felajánl hogy csinálj biztonsági mentést és kiír szavakat azt írd le egy papírra mert ha elromlik a telefonod akkor csak azzal tudsz újra hozzáférni a bitcoinjaidhoz.
Venni tudsz pl. a Mr Cointól is ahogy írtad. És ott megadod azt a Bitcoin címet amit a Mycelium alkalmazásban látsz.
Persze mentheted fájlba meg a felhőbe a privát kulcsaidat, tárolhatod a számítógépeden, csak az kevésbbé biztonságos mint a telefon. Kapsz egy vírust és ellopja az egészet.
Felhőbe feltöltve meg már nem csak te fogod tudni a privát kulcsaidat, hanem a felhő üzemeltetője is meg aki hozzáfér, így ő is el tudja költeni.
nem nagyon értek hozzá, csak érdekel a téma. tehát akkor ez olyan mint a pin kód, csak itt a kártya is egy számsor?
lényegében ugyanaz mintha a bankkártyám megsemmisült volna de fel van irva a száma és a többi adat róla igy internetes vásárlásra alkalmas? és mivel megvan a szálaszám utalhatok is rá? csak az a különbség hogy a ráutalt pénz értéke ugy változik mint egy részvény?
vagy ugyanaz mint a palpal ahol egy email cimmel és jelszóval megoldható az utalás fizetés? sőt ott már árfolyam változásokkal lehet spekulálni is.
ott meg az email cim felel meg a számaszámnak a jelszó meg ott is a jelszó.
ugy értem az ugyanazt hogy nekem a felhasználás jellege szempontjából ugyanaz?
azt tudom hogy a bitcoinban több lehetőség is van, csak a felhasználás módját próbálom megérteni.
Itt egy darab privát kulcsod van az mindenre elég.
Ha tudod a privát kulcsod az alapján legenerálhatod a hozzá tartozó Bitcoin címet.
Ha tudod a privát kulcsot annak segítségével elköltheted a Bitcoin címre érkezett bitcoinokat.
Paypalon is elég lenne a jelszó a belépésre ha mindenkinek véletlenszerű, elég hosszú jelszava lenne.
A fő különbség a Paypalhoz képest hogy ott van egy központi cég a Paypal, Bitcoinnál nincs központi cég.
Itt játszadozhatsz privát kulcsok generálásával:
Brainwallet is egy vicces dolog.
ja hogy a privát kulcs tartalmazza magát a "címet" és jelszót is?
és mi van ha valaki vaktában írogat be privát kulcsokat?
azt se értem, hogy akkor ha itt plusz bitcoint veszek akkor uj privát kulcsom lesz, vagy hozzáadódik valahogy a meglevőhoz?
hallottam, hogy a bitcoint lehet osztani. olyankor 2 privát kulcs lesz a végén?
és jól tudom, hogy a kettő összege kevesebb lesz mert az osztásnak költsége van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!