Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan fordulhat ilyesmi elő?

Hogyan fordulhat ilyesmi elő?

Figyelt kérdés
Az EOS KSI követeléskezelő Kft.-től fizetési felszólítást kaptunk,miszerint kintlevőségünk mutatkozik nyilvántartásuk szerint a Providentnél.Soha,semmiféle hitelt nem vettünk fel,főleg nem a Providenttől,nincs tudomásunk semmiféle tartozásról.Ha nem félreértés,elképzelhető,hogy valaki visszaélhetett személyes adatokkal?A fizetési felszólítás sms formájában érkezett a párom telefonszámára.Senkinek nem adtunk ki magánjellegű adatokat,és nem írtunk alá semmiféle papírt sem.Főleg,hogy ilyen hitelfelvételi ügyekhez abszolút semmi közünk.Már tettem lépéseket,hogy utána járjak az ügynek,de kíváncsi lennék,más is volt-e már ilyen helyzetben,illetve ilyesmi hogy fordulhat elő?
2010. máj. 12. 21:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is semmi esetre se válaszoljatok az SMS-re, mert esetleg tönkreteszi a kártyátokat - esetleg igy akarják a személyi adataitokat, számlaszámotokat megtudni.

Másodszor várjátok meg, amig IRÁSBAN jön egy felszólitó és arra válaszoljatok ajánlott levélben.

Amig ilyen felszólitás nincs, addig nem kell vele foglalkozni - hivatalos ügyet nem lehet SMS-ben intézni, mert nem lehet bizonyitani semmit, se hogy megkaptad, se, hogy ki küldte.

2010. máj. 12. 22:12
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Akármi is lesz, ti vagytok a nyerők. Legvégső esetben a per során grafológus szakértőt kértek, illetve kirendel a bíróság, és még ti jöttök ki nyereséggel.

Pl.Beperlitek a Providentet becsületsértésért.

Hogyan történhetett meg? Esetelg elhagytátok a személyes irataitokat?

2010. máj. 12. 22:22
 3/11 A kérdező kommentje:

Nem,nem hagytuk el az iratainkat,ezért is furcsálltam,hogy egy ilyen kurta-furcsa sms jött!

,,Tájékoztatjuk,hogy nyilvántartásunk szerint Önnek kintlevősége mutatkozik a Provident felé.Amennyiben a jogi eljárást szeretné elkerülni,kérjük,hívja az xy Kft.-t,telefonszám.Majd ügyiratszám: xxxx"

Én is arra gyanakszom,hogy ez csak valami ócska trükk.Egy e-mailt írtam az ügyfélszolgálatuknak,mármint a követeléskezelő cégének,persze nem adtam meg benne olyan adatot,ami magánjellegű,sem bankszámlaszámot,vagy ilyesmit.

Köszönöm szépen,hogy segítettetek,és megfogadjuk a jó tanácsokat!

2010. máj. 12. 22:30
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Az elsö vagyok: elöször nekik kellene BIZONYITANI, hogy vettetek fel kölcsönt, nem nektek, hogy mégsem.
2010. máj. 12. 22:37
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy egyszerűen félrement az SMS? Egyébként nem tudnak csinálni semmit. Pontosan ezért olyan magas a THM. Azok fizetik meg mások tartozását, akik tisztességesen visszafizetik a pénzt, mert a nem fizetőktől nem lehet behajtani.
2010. máj. 12. 22:39
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

mikor vettétek a sim kártyát?

amúgy ezek a cégek szoktak sms-t írni

2010. máj. 12. 22:41
 7/11 A kérdező kommentje:
Igen,ezért is furcsálltam a dolgot,egyre gyanúsabb.Tényleg az a legjobb,ha nem foglalkozunk ezzel,hiszen bármilyen adatot kicsalhatnak belőlünk.Ha tényleg hivatalos ügyről lenne szó,nem egy sms-el rendeznék el,és főleg nem kérnének visszahívást.
2010. máj. 12. 22:42
 8/11 A kérdező kommentje:
A SIM kártyát ANNO a telefonnal kaptuk,szóval évek óta a páromé,és alig néhány családtag tudja,ott sem mindenki.Persze,ez tudom,hogy nem jelent semmit.Biztosan csőbe akarnak húzni minket.
2010. máj. 12. 22:44
 9/11 anonim ***** válasza:

Velem is előfordul ez kb egy évbe egyszer..

Ez egy Tévedés mert a szám előttetek valószínüleg másé volt, ők meg bsznak törölni a szar nyilvántartásukat..

Nekem állandóan ezt mondták amikor felhívtam őket, de postán meg sosem jött semmi papír úgyhogy már fel se hívom csak törlöm az smst aztán kész...

2010. máj. 12. 23:19
 10/11 anonim ***** válasza:

Keress rá a cégközlönyben hoyg egyáltalán létezik e ez a behajtócég aztán hívd fel őket, és kérdezd meg hogy kit kerestek ezen a számon amikor az smst küldték?

Ha nem a te nevedet mondják akkor töröld ki aztán annyi..

2010. máj. 12. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!