Ha a bankszámla számot kell megadni, akkor a kártyáról leolvasható kód kell?
Ez ugye nem komoly...?
A bankszamlaszamod a szerzodesen van rajta. A kartyadon a kartyaszam van.
A bankszamladra. Miert, nem oda kene?
A bankkartyadon nincs penz, hanem a bankszamladon van. A bankkartyad csak a kulcs, amivel hozzafersz.
JAJJJ...
Na kezdjük az elején:
- amikor elmentél a bankba számlát nyitni, kaptál egy önálló, egyedi számlaszámot, ami csak a Tiéd!! Erre érkezik bárhonnan a pénz. Ez a bankszámlaszám, ezen tárolódik a pénzed. Ha nem lenne bankkártyád, pénzed akkor is lenne - a bankszámlán. Ha nem lenne kártyád, akkor minden egyes alkalommal, amikor a pénzedhez akarsz jutni, be kellene menned a bankfiókba és az ügyintéző hölgytől készpénzt felvenni. De ettől még lenne pénzed!! (a bankszámlán)
A bankkártya arra való, hogy ne kelljen állandóan a bankfiókba mászkálnod, hanem SEGÍT PÉNZT KÖLTENI :D
Ennek segítségével tudsz az automatából pénzt felvenni a BANKSZÁMLÁDRÓL, ennek segítségével tudsz a boltban és az interneten vásárolni.
NEM A KÁRTYÁDON VAN A PÉNZ!! Az csak segít hozzájutni a pénzhez, egy eszköz, amivel pénzt emelhetsz le a bankszámládról.
Na, most már világos? :-)
"Azt szeretném még kérdezni, hogy miért van az, hogy talán midig bankKÁRTYAszámot kellet megadnom az internetes tranzakciónál, ahol én fizetek, most pedig amikor nekem fizetnek, bankSZÁMLAszámot kell megadnom?"
6-os vagyok. Most komolyan: elolvastad, amit írtam? Megpróbáltad értelmezni? Kb. általános iskola 2.-ik osztályos szinten írtam le: A bankkártya arra való, hogy SEGÍT PÉNZT KÖLTENI. Az interneten FIZETSZ, azaz KIADSZ pénzt, de a kártyára pénzt küldeni nem tudnak, csak a BANKSZÁMLÁDRA, MERT AZON VAN A PÉNZ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!