OTP személyi kölcsön - folyósítás után leinformálják a munkáltatót?
Ha már megkaptad a pénzt, akkor nem.
Akkor fogják közvetve feljeresni a munkáltatód ha nem fizeted a törlesztőt és letiltásra kerül.
Úgy van, ahogy az első mondja, jövedelemigazolás a folyosítás előtt kell. A munkaválalód akkro értesül max a kölcsönről, ha nem fizeted, elkerül végrehajtóhoz. Az határozatot küld a munkahelyednek és a béred 33%-át, több hitel esetén az 50%-át tiltaniuk kell.
Amennyiben időben törelesztes majd, nem fog a munkáltató értesülni arról, hogy te kölcsönt vettél fel.
Mondjuk ennyi erővel bármit beírhattam volna. A havi átlagjövedelemnél ráadásul 2000-rel kevesebbet írtam. Illetve rákérdeztek, hogy terheli-e levonás a jövedelmemet. Nincs ilyen. Utólag visszanézve az igénylő lap fájlt, ott van, hogy "Hozzájárulok ahhoz, hogy a Bank a közölt adatokat ellenõrizze és a kölcsönkérelem elbírálása során számítástechnikai eszközökkel végrehajtott,
automatizált adatfeldolgozás keretében jellemzõim értékelését is elvégezze."
Viszonylag jó a fizetésem, szeretem a munkámat és elégedett vagyok a munkahelyemmel. A törlesztőrészletben is addig mentem el, amit még bőven tudok vállalni a következő 5 évben. Csak egyszerűen nem szeretném, ha betelefonálnának. Végre először érzem magam igazán boldognak, életmódváltás előtt állok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!