Kinek jár az adómentes lakáshitel támogatás?
Kedves Kérdező!
részleteket itt talál:
2014. januártól módosult a munkáltató által adómentesen adható vissza nem térítendő lakáscélú támogatások szabályozása, ezáltal lehetővé vált, hogy a munkáltató a munkavállalók már meglévő lakásvásárlásra fordított jelzálog hitelének havi törlesztő részletét adómentesen támogassák. A támogatás igénybevételével kapcsolatos szabályozás azonban csak 2014. április 3-án került kihirdetésre, a Magyar Közlöny 50. számában: 15/2014 (IV.3) NGM rendelet.
Fontos, hogy a hozzájárulás forint és deviza hitelekre egyaránt adható, azonban szabad felhasználású jelzálogkölcsönökre nem vonatkozik a támogatás. Nélkülözhetetlen a körültekintő eljárás a juttatás bevezetésével kapcsolatban, mivel ha utólag olyan információ derül ki, amely alapján nem lett volna jogosult a munkavállaló erre a juttatásra a kifizetett támogatás 20 %-kal növelt értéke bérként adózó jövedelemnek minősül.
Sziasztok!
Én már végig futottam ezt a kört, a bankok sem tudtak igazi választ adni, szerencsére rátaláltam egy ingyenes Online Lakáshitel támogatás kalkulátorra. [link]
Próbáld ki, nekem sokat segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!