Fiatal pár vagyunk. Semmi önerőnk nincs de mindenképpen
költöznünk kell. Megoldható valahogy a lakáshitel?
Többi lent.
Figyelt kérdés
Amelyik banknál eddig voltunk 20% önerőt kértek. Szocpolt nem tudunk igényelni mert használt lakást szeretnénk vásárolni. És arra nincs..... Nem vagyunk házasok igy első lakás vásárlásra se kapnánk a várostól pénzt.Meg lehetne oldani valahogy esetleg hogy ha a K%H-nál kapnék 2 millió személyi kölcsönt az OTP.nél meg a lakáshitelt? Vagy a párom igényelne személyi kölcsönt én meg lakáshitelt?
Azt elfelejtettem irni hogy a ház 5.5 millió lenne de ugye kell a 20% önerő ami kb 1.3 millió a többi felújitásra menne.
2014. ápr. 16. 17:50
2/21 anonim válasza:
"Gratulálok!" Tipikus példái vagytok a hitelfelvevő magyarok csoportjának! Személyi kölcsönből akartok önerőt felmutatni a lakáshitelhez? Ügyes! 200.000 Ft a kettőtök bevétele, az elég vérszegény sajnos. Menjetek albérletbe, mellette tegyetek félre, és 8-10 éven belül meglesz a lakás, hitel nélkül! Ugyanis ha lakást vesztek hitelre, ugyanúgy albérlet, mert a tulajdonos a bank addig, míg ki nem fizetitek a lakást.
2014. ápr. 16. 17:56
3/21 A kérdező kommentje:
Igen, kedves válaszadó.!!!!
Mert ebbe a qrva országban nem lehet elindulni egy fiatal párnak. Ugyan miből? Ha albérletet fizetek ugyanott vagyok mint ha a törlesztő részletet fizetném. Csak éppen az a ház majd egyszer az enyém lenne.Most például 50-60 ezer ft-ot kifizetsz albérletre+ rezsi. Kérdem én miből teszel félre????? Inkább a házat törlesztem abból a pénzből.
2014. ápr. 16. 18:26
4/21 anonim válasza:
Akkor ha ennyire saját lakás mániások vagytok, tessék kimenni külföldre, szezonmunkára, olyan helyre ahol van kaja, szállás, és 3 év alatt megvan a saját, tehermentes lakás.(magam is így csináltam, nektek, párként még hamarabb is összejöhet a pénz) Ugyanis az én olvasatmban a saját lakás attól saját, hogy nem a banké!
2014. ápr. 16. 18:30
5/21 anonim válasza:
Nyugati jóléti államokban az emberek háromnegyede képes így elindulni. Csak néhány idióta magyar gondolja azt, hogy 25 évesen "saját" lakás nélkül nem lehet élni.
2014. ápr. 16. 18:31
6/21 A kérdező kommentje:
Igen, csak a külföldi munkával is az a baj ha nincs protekciód, akkor nem tudsz kimenni. Annyi külföldi munkáról hallottam már aminek a 90%-a becsapás.
2014. ápr. 16. 18:33
7/21 A kérdező kommentje:
csak nem akarok félévente költözni az albérletből ha felmondják.
2014. ápr. 16. 18:34
8/21 anonim válasza:
Kellemes törlesztést az elkövetkezendő 50-60 évre! :)
Btw. biztos anyagi alapok nélkül nem szabad belevágni ebbe, mert könnyen belebukhatsz egy adósságspirálba. Szép álom persze, hogy 10 év múlva lesz egy házad, de addig bármi megtörténhet, elveszítheted az állásod, stb, és onnantól zuhanórepülés. Egy életre.
2014. ápr. 16. 18:36
9/21 anonim válasza:
Ugyan már! Nem közvetítőkkel kell kimenni, hanem egyszerűen magad kell keresni. Ha nyelvtudásod megvan, nem kell protekció. Tapasztalat. Albérletet nem kell váltani, lévén olyat keress, ahol adnak szállást, kaját. Így dolgoztam Ausztriában 4 szezonon keresztül hotelekben szakácsként, gyakorlatilag minden pénzem megmaradt. Ha kaptok is valahol hitelt, 20 évig fizetheted majd, és a végén egy 5,5 milliót érő házra dupláját fizeted vissza minimum.
2014. ápr. 16. 18:41
10/21 A kérdező kommentje:
JÓ neked! Most meg fent hordod az orrod mert neked bejött az élet. csak sajnos nem mindenki tud angolul vagy németül vagy akármilyen nyelven. Mert lehet hogy egyeseknek nem adatott meg ez az alkalom hogy tovább tanulhasson, mert már 16 évesen el kellett mennie dolgozni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!