Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Fiatal pár vagyunk. Semmi...

Fiatal pár vagyunk. Semmi önerőnk nincs de mindenképpen költöznünk kell. Megoldható valahogy a lakáshitel? Többi lent.

Figyelt kérdés

Amelyik banknál eddig voltunk 20% önerőt kértek. Szocpolt nem tudunk igényelni mert használt lakást szeretnénk vásárolni. És arra nincs..... Nem vagyunk házasok igy első lakás vásárlásra se kapnánk a várostól pénzt.Meg lehetne oldani valahogy esetleg hogy ha a K%H-nál kapnék 2 millió személyi kölcsönt az OTP.nél meg a lakáshitelt? Vagy a párom igényelne személyi kölcsönt én meg lakáshitelt?

Légyszi segítsetek.... ketten keresünk 200.000 ft-ot.

2014. ápr. 16. 17:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
84%
ez csak kifogás kérdező! akkor csak törlesszél és legyél majd a "szemét" bank áldozata.
2014. ápr. 16. 18:56
 12/21 anonim ***** válasza:
97%

"a ház 5.5 millió lenne, de ugye kell a 20% önerő"

Két nagyon fontos dologra felhívnám a figyelmedet:

Tapasztalataim szerint, ha egy házat meg lehet venni 5,5M Ft-ért, az nem kiemelt településen, nem nagyvárosban van, tehát már is borul a 20% önerő elvárás, mert inkább 35-45% lesz a végeredmény.

A 20% önerő egy tévhit. Azt a törvényt szokták így félreértelmezni, miszerint egy ingatlant nem lehet jobban terhelni, mint az értéke 80%-a, de ez nem jelenti azt, hogy a bankok megelégszenek a 20% önerővel.

A 20%-os szabály csak egy befogadási minimum érték, de a legtöbb esetben nem így működnek a lakáshitelezés.

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy vannak olyan települések, ahol néhány bank megfelelő nagyságú jövedelem esetén ad 80% hitelt az ingatlan értékéhez képest, de nem ez a jellemző.

Sajnos a bankok ezt nem mondják meg előre, csak az értékbecslés és a hitelminősítés után derül ki a végleges érték.

A másik:

Nem működik az, hogy az egyik bankban személyi kölcsönt veszel fel, a másikban meg lakáshitelt, mert minden hitelnek nyoma van a KHR-ben, ezzel nem érdemes próbálkozni.

2014. ápr. 16. 19:12
 13/21 anonim ***** válasza:
94%

"nem mindenki tud angolul vagy németül vagy akármilyen nyelven. Mert lehet hogy egyeseknek nem adatott meg ez az alkalom hogy tovább tanulhasson, mert már 16 évesen el kellett mennie dolgozni."

14 évesen a középiskolában nyelvvizsgáztam. Azért, mert nem aludtam az iskolában a nyelvórákon.

De mondok jobbat - akár önerőből, napi 1-2 óra befektetéssel is gyakorlatilag ingyen meg lehet tanulni alapfokon egy nyelvet otthon pár hónap alatt.

Ez mind csak kifogás, hogy te miért NEM TUDSZ. Ha így állsz hozzá meg is érdemled...

Gondolkozz inkább azon, hogy miként TUDSZ valamit, ne azon, hogy miért nem...

2014. ápr. 16. 19:36
 14/21 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező ha nem tudtok albérlet mellett félretenni akkor a magasabb törlesztett mégis miből fizetnétek? 40 ezerét van albérlet, viszont ha kapnátok hitelt amit szerencsétekre nem kaptok az 70-80 ezere alatt nem úsznátok meg.

Rezsit meg mindenhol kell fizetni, így azt hülye indok.

2014. ápr. 16. 19:39
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Tehát felveszel 2m-it 42%-os kamatra önerőként? Évi 840 000-et kamatozna, csak a kamatra kellene havi 70 000-et fizetnetek, ebben ugye a tőketörlesztés még nincs benne az legyen havi 30 0000+rezsi legyen 20 000+ a 3,5m-ás lakáshitel pl. havi 50 000 ===170 000-nél jártok, írtad 200 000-et kerestek 2-en, nettó vagy bruttó arra nem emlékszem már, legjobb esetben cirka 30 000-ek lenne minden másra!

Mennyi idő lenne a totál anyagi csőd? Mennyi időt jósolnál a kapcsolatodnak? Fiatalság bolondság? Gondoltál már rá, hogy elég érettek vagytok-e már egy kapcsolatra? Mennyi idős vagy? Párod mennyi? Milyen arányban oszlik meg a kettőtök fizetése? Aki többet keres hajlamosabb dobbantani az ilyen kapcsolatból! Erről tudsz ugye?

2014. ápr. 16. 20:01
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
ha netalán sikerülne megvenni a lakást és mondjuk 2 év múlva elvesztitek az állásotokat, betegek lesztek vagy te gyereket szülsz miből fogjátok majd törleszteni a részleteket??? majd jól elárverezik a házat vagy egy életre letiltják a fizetéseteket, aztán éhenhaltok vagy hazamentek még csóróbban a szülőkhöz... gondolkozz már.
2014. ápr. 16. 20:02
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Tesómék úgy jártak el mint te ervezed. Önerő, felújítás, berendezések személyiből, lakás full hitelből. a személyi 30 ezer a lakás 40 ezer ft/hóval indult. Mára, árfolyamrögzítés után 120-at kell fizetniük. Ez van már 10 éve. Ha az elején mardtak volna az albiba 30 ezer forintért, ami most may 40 lenne, számold ki mennyivel lennének beljebb!!

Mi is vettünk fel hitelt, de nekem volt önerőm. Most gyeden vagyok, hááát nem épp leányálom 70 000 ft-ot kifizetni a 110 000 maximum gyedemből, pedig 38 000 -el indult! A bankok ott húznak le, ahol tudnak! Ráadásul a hitel miatt költözni sem tudunk pedig munka miatt jobban járnánk! Szerintem nem kell megijedni egy-egy költözéstől. Annyira szerencsétlenül nem foghatod ki, hogy évente költözz. Mások tesóm 4 éve lakik egy albérletben, barátnőmék 6 éve.

Ha vissza tekerhetném az időt, tuti maradnék albiba, már a lakás árát szinte teljesen félretettem volna!!

Amúgy meg a bank nem hülye. Havi két kiló hosszú távon nem épp nagy biznisz nekik, nem fogja utánatok dobni a sok dellát!! Mellesleg az összes hiteled törlesztője nem haladhatja meg a kereseted 50%-át. Közös hitel esetén azért gáz, mert mi van ha szétmentek (mivel fiatalok vagytok, erre sem árt gondolni), ha meg cak az egyikőtök nevén van a hitel, akkor 50 ezer forint a max törlesztő amit engedélyeznek. Az mondjuk 20 évre 4 millió forint, és akkor sokat mondtam!!

Első körben albi, albi, albi!!

2014. ápr. 16. 23:42
 18/21 anonim ***** válasza:
Én sem ajánlom nektek, de annyira azért nem vészes a helyzet. 4.4 misi 35 évre (csak az MKB ad annyi ideig) kb. 25 ezer Ft, de 30 évre is csak 26. A személyi kölcsön 2 milliója 7 évig havi olyan 42.000 Ft. Összesen kijösztök 68.000-ből. Persze a lakáshitel sincs ingyen, ügyvéd 1%, földhivatal, értékbecslés, közjegyző (olyan 100.000 Ft induló költségekkel számolhattok). Szóval 68.000 plusz rezsi. Ti tudjátok, ki tudjátok-e fizetni és még élni is tudtok-e. Én továbbra is azt tanácsolom, hogy inkább maradjatok albérletben. Amúgy jó kis hitelkalkulátort itt találtok: [link]
2014. ápr. 17. 13:19
 19/21 anonim ***** válasza:

fundamenta, áthidaló lakáshitelét próbáljátok meg, a lényeg, hogy azonnal megkapnátok a pénzt, és rögtön el is kezditek törleszteni.

Egyébként önerő, szerintem is!!! Ha meg is kapjátok a hitelt, akkor miből újítotok fel egy ötmilliós házat (mert azon tuti van mit dolgozni), még a törlesztők fizetése mellett, miből vesztek bútorokat egyáltalán. Én nem vagyok albérletpárti, mert sok pénzt elvesz, de ha nincs más megoldás, akkor valóban élni kell vele. Szülőkkel nem tudtok lakni egy ideig, beszállnátok valamennyivel, és 2 év alatt relatív nagy összeget félre tudnátok tenni. Érdemes ismerösöknél is amúgy körbekérdezősködni. Felénk pl.: vannak tanyák, ahol csak a rezsit kell fizetni, és vigyázni rá, rendben tartani, hogy ne amortizálódjon le. Sokat meg tudnátok így spórolni. Megint másnak úgy sikerült lakáshoz jutni, hogy bizonyos önerő kifizetése után, ügyvéddel szerződést kötött a tulajjal, és a tulajtól vette meg az ingatlant részletre. A teljes ár kifizetése után került a nevére. Itt ugyebár nem szökhet az egekbe a törlesztő, mint egy banki hitelnél. Na meg házasság, előnyben lennétek:) Ígyis-úgyis együtt terveztek, ha már közös ingatlanban gondolkodtok!

2014. ápr. 17. 18:02
 20/21 anonim válasza:
Kedves Kérdező és a többiek! Szeretném elmondani a saját példám, hátha tanul benne mindkét fél a maga oldalára. Itt nem a szemrehányás és pocskondiázás lenne a cél, kérdezőnk segítséget vár. Nincs mindenkinek szerencsés helyzete, családi segítsége vagy induló tőkéje! 40 éves vagyok és még mindig albérletben, szerintem ez már nem is fog változni sajnos. Ha nem örökölsz, vagy nincs jó zsíros (és tuti biztos) fizetésed, esélyed nincs itthon boldogulni! Annak idején albiba mentünk a voltférjjel, előző hozzászólókhoz hasonlóan mi is úgy okoskodtunk, hogy "majd". Aztán jött a gyerek, aztán mentek a évek, munkanélküliség, spórolt pénz felélve, (segítő család nincs). Elváltunk. Én gyerekkel egyedül tovább albiról albira, jelenlegi párommal sem tudunk többet keresni mint ami a pillanatnyi havi kiadásunk. Albérlet + rezsi havi 80-120e pénz/hó (nyár vagy tél). Aki a külföldi munkát mondta: próbáltuk. 5x indultam neki, 2x visszakényszerültünk. Ha bejön, akkor pedig fizetsz két lakást ugye mert itthon van a gyerek aki bár megoldja ha nagyon kell az életét (18) de kint is van rezsi és költségek, hazaút egy vagyon, stb... Nektek MOST még van lehetőségetek de kizárólag KÜLFÖLD és csakis EGYÜTT. Szerintem. Ha itthon akartok maradni esélytelen sajnos.. Én több nyelvvel, több szakmával, sokévi küszködéssel a hátam mögött tanácsolom nektek. Tiszta szívből kívánok sikert és KITARTÁST hozzá! :)
2014. máj. 7. 15:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!