Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mennyire esélyes, hogy a...

Mennyire esélyes, hogy a Diákhitel elenged valamit a tartozásból, ha egyben visszafizetem és hivatkozok nehéz szociális helyzetre?

Figyelt kérdés
Találkozott valaki már pozitív példával?
2017. márc. 23. 11:26
 1/5 anonim ***** válasza:
67%

"ha egyben visszafizetem és hivatkozok nehéz szociális helyzetre?"

??? Bocs, de ezt nem értem... Ha nehéz szociális helyzeted van, akkor hogy tudnád egyben visszafizetni? Ez elvileg két egymásnak ellentmondó dolog.

Egyáltalán milyen fázisban van a tartozásod? Még van élő szerződésed és azt fizeted? Vagy már felmondták és át van adva a NAV-nak?

Ha normálisan fizetted eddig és most egyben kifizetnéd, akkor szerintem a kamatok lesznek kevesebbek.

Végezetül azt tudom javasolni, hogy ezt inkább a Diákhitel Központtal beszéld meg.

2017. márc. 23. 11:44
 2/5 anonim ***** válasza:
50%
ha egyben visszafizeted, nincs tartozasod, akkor mit is engedjenek el? :D
2017. márc. 23. 11:56
 3/5 anonim ***** válasza:
2-es, nyilván arra gondolt a kérdező, hogy ha van még pl. 500 ezer ft tartozása és abból 400 ezret vissza tudna fizetni egyben, akkor a többit elengednék-e? (első vagyok)
2017. márc. 23. 12:35
 4/5 anonim ***** válasza:
33%
nincs.
2017. márc. 23. 13:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Még naívan állsz az élethez :) A szociális helyzetedre pont tesz a bank, azzal max. az önkormányzathoz fordulhatsz. Másrészt nem fog elengedni, mert már ezzel is veszít pénzt, hogy egyben fizeted vissza, mivel ha sokáig elhúzod a törlesztgetést, akkor kamatokkal többet vehet ki a zsebedből.
2017. ápr. 6. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!