Devizahiteles per miatt ügyvédet kerestünk és Dr. Szabó Balázs Gábort ajánlották. Milyen tapasztalatok vannak vele kapcsolatban? Szakmailag mennyire van képben, stb?
Tisztelt Devizahiteles Sorstársam!
Tapasztalataim dr. Szabó Balázs Gábor ügyvéd úrral:
1./ 2012 Májusában adtam megbízást
2./ Az I. fokon eljáró bíró határozattal utasította el az eredeti keresetet, így a valós intézkedés sokkal később történt meg, mint amit én szerettem volna.
3./ Az I. fokú bírósági tárgyalásokon - több alkalommal - nem jelent meg. Ezt sérelmesnek találtam, és ezért terveztem, hogy személyesen keresem meg, de ez több hétig sem sikerült.
4./ A fentiek után úgy döntöttem, hogy ügyvédet váltok, melyre 2014 Augusztusában történt meg. Ez azonban csak képletes jelentőségű volt, mert e kormány - az Úniós Bíróság ítéletére hivatkozva - szüneteltette az devizhiteles pereket.
5./ A II. fokú ítéletre 2016.10.26.-án szültetett meg, melyben a hitelszerződés és a közjegyzői okírat egyes pontjait semmisnek mondta ki.
6./ Az előzőekben leírtakkal sikerült elérnünk, hogy a bank nem tudja az ingatlanomat gyorsan elárverezni, csak egy új per indítása után. (Kb. egy éve nem fizetem a hitelemet.)
Pozitív az ügyvéd úrral kapcsolatban az, hogy az 5./-ös és 6./-os pontokban leírt eredményeket az ő általa készített keresetettel értük el.
Negatív az, hogy amikor - tévedésből - a II. fokú bíróság neki küldte el az általam nagyon várt határozatot, akkor erről egyáltalán nem értesített. A bíróság személyes ügyfélfogadásán tudtam meg ezt a tényt, és csak a jelenlegi ügyvédem felszólítására küldte el email-ben a határozatot.
A bankom ellen újabb per índítását tervezem, de semmi esetre sem a dr. Szabó Balázs Gábor úrral. A fenti eseménysor alapján Tudtok dönteni.
A per idítását - a fentiek ellenére is - javasolom.
Sok sikert a továbbiakhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!