Jogtalanul kerültem a KHR listára! Kihez forduljak?
A volt férjem,anyósom,sógornőm,sógorom felvettek jelzálog hitelt kb 10 éve egy ingatlanra,melyben a volt anyósom,volt férjem és volt sógornőm tulajdonos volt.A volt sógorom és én, mint akkor házastársai a tulajdonosoknak kötelezően bevontak a hitelbe.Azóta már(kb 9 éve) elváltam.Szerettem volna hitelt felvenni,de kiderült,hogy a volt anyósom és volt férjem tartozása már az OTP faktoring kezelése alatt volt úgy,hogy én még mindig ,mint adóstárs benne voltam,viszont a volt sógornőm és sógorom kikerült ebből a szerződésből amit én a mostani "nyomozásommal " tudtam meg. Kifizették a tartozást,de mivel megállapodás történt köztük és a faktoring között ezért én is még 5 évig passziv KHR listán leszek.
A kérdéseim ,hogy ezek jog szerint rendben vannak:
-Kilépnek a hitelből személyek,gondolom módosul a szerződés ,de engem nem értesítenek!?!
-Megállapodnak nélkülem a bankkal ???!!!
-Hova fordulhatok ?
-Van lehetőségem töröltetni magam,mivel jogszerűtlennek tartom ,hogy még 5 évig "fekete listán " legyek ??!!
Nagyon hálás lennék,ha segítene valaki aki járt hasonlóan ,mint én van van valami kézzelfogható tanácsa,hogy merre induljak !
ez így mitől jogosulatlan?
esetleg nem igazságos, de nem jogtalan
Szerintem ezt még váláskori vagyonrendezésnél sem tudtad volna rendezni.
A hitelszerződést kellett volna megtámadnod még annak idején!
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólását ! Esetleg abban tud valaki segíteni,hogy hova tudnék fordulni jogi segítségért ? Szeretném megpróbálni még ha úgy is tűnik,hogy esélytelen!
Köszönöm ha valaki segít !
Ez nem tűnik jogtalannak.
Ezért nem: "én, mint akkor házastársai a tulajdonosoknak kötelezően bevontak a hitelbe"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!