Lehet ebből bajom? HELP
Figyelt kérdés
17 éves vagyok, van junior számlám, ahova a szüleimtől kapott pénzt stb szoktam befizetni. Viszont a szüleim kitalálták, hogy mielőtt 18 leszek még, utalnak egy csomó pénzt a számlámra hogy segítsen egyetem alatt, és ezt tegyem csak rá a takarékszámlámra meg később tegyem állampapírba. Ez olyan szinten sok, hogy pl. januárban 150.000-ret utaltak át, és várhatóan lesz ez a havi 100 ezres utalás körüli összeg még egy évig közel. Ezt a szüleim utalják az összeset. Lehet ebből bajom a NAV, vagy más hivatal előtt, hogy gyanús? Illetve, az e mellé készpénzben befizetett havi 30-40 ezer forintból lehet baj? Illetve, egyik barátom szülinapomra átutalt 20 ezret nemrég, ez feltűnhet, megbüntethetnek a későbbiekben? Segítsetek, mert ez eszembe jutott és nagyon aggaszt.2017. febr. 1. 22:33
1/3 A kérdező kommentje:
illetve, szoktam néha kártyával pizzériákban vagy interneten aliexpresszen vásárolni, ezzel lehet baj? válaszoljatok légyszi az összesre mert alig hagy aludni
2017. febr. 1. 22:35
2/3 anonim válasza:
egyenes ági rokoni kapcsolat esetén ha a szüleid pénzt ajándékoznak Neked az illetékmentes, tehát a NAV-nál nem lesz bajod, csak arra figyelj, hogy tényleg a szüleid számlájáról jöjjön a pénz, ne mondjuk a szüleid vállalkozásának számlájáról.
Arra figyelj ha kártyával szoktál vásárolgatni, hogy vagy legyen alacsony a kártya limited, vagy ne azon a számlán tarts a nagy összeget, amihez a kártya is hozzáfér, jobb ilyenkor valami takarékszámlát nyitni, és ott parkoltatni azt, ami nem kell.
3/3 A kérdező kommentje:
tényleg a szüleim számlájáról jön:)
2017. febr. 1. 23:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!