Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Valaki elmagyarázná hogy...

Valaki elmagyarázná hogy működik a folyószámla-hitel?

Figyelt kérdés
Párom -165000 hitelkerettel rendelkezik. 175000 a fizetése. Próbálta elmagyarázni, hogy hogy működik, ha mínuszt vesz le, denem értem...
2017. jan. 26. 21:13
 1/10 anonim ***** válasza:
51%
0 osszeg van szamladon, ha van 300 000 forintnyi hitelkereted, akkor arrol a szamlarol meg felvehetsz 300 000-et, ekkor -300 000ft lesz a hitelkereted, es amig nem allitod vissza 0-ra, fizeted a kamatot a banknak a minusz osszegre, ami jo magas.
2017. jan. 26. 21:28
 2/10 anonim ***** válasza:

Képzelj el egy nagy hordót, amiben van 165 liter víz, de az nem Tiéd és van benne még 175 liter saját vized is, amit minden hónapban megkapsz. Amikor elfogyasztod a saját vizedet, de az nem elég a következő adag víz megérkezéséig, használhatsz a más vizéből is, de minden egyes literre mindaddig használati díjat kell fizetned, amíg vissza nem töltöd teljes egészében a másét. Pl ha 50L-t már elhasználtál a máséból, amikor megérkezik a saját 175L vized, akkor először levonják az 50 liter használati díját és neked már csak kb 110L vizet szabadna használni ahhoz, hogy ne kelljen megint használati díjat fizetned. Amennyiben ez nem megy, sőt még újra többet használsz, mint a saját rész, akkor a végeredmény az, hogy a hordó teljesen kiürül minden hónapban, így egyre magasabb adag után fizetsz használati díjat.

Hitelkeret tartozástól csak úgy lehet megszabadulni, ha minden hónapban kevesebbet költesz, mint a fizetésed, de aki minden hónapban elkölti a teljes fizetését, a tartozása sosem fogy el, viszont minden hónapban fizetheti a magas kamatokat.

2017. jan. 26. 23:14
 3/10 A kérdező kommentje:
Tehát akkor, ha 175e ft a fizetésem én azt elköltöm és lemegyek mondjuk -145ezerig mert kell nekem még egy 20as köv fizetésig akkor a köv fizetésnél levonják erre a 20ezerre a kamatot, de én ugyanúgy le tudom venni a fizetésemet csak mondjuk próbáljak meg 20ezret rajta hagyni, hogy kiegyenlítődjön a mínuszom. Mert párom így szeretné valahogy csinálni, hogy egyik hónapban mikor valamit szeretnénk venni és mondjuk hónap végére kevés marad, akkor azt a következő hónapban visszatörleszti és pluszba is lesz a kártyája, mert hagyunk rajta annyit, az azt követő hónapban pedig megint lemehetünk a mínuszba.. jól mondom?
2017. jan. 27. 06:41
 4/10 anonim ***** válasza:
igen, jól mondod:)
2017. jan. 27. 07:17
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
vagyis nem egészen, mert ha csak 20.000Ft-ot költ a párod a hitelkeretből, akkor nem -145E Ft lesz az újabb fizetés megérkezéséig az egyenlege, hanem csak -20,000Ft. Amikor megérkezik a fizetés, akkor egy kicsit kevesebb, mint +155.000 Ft lesz az egyenlege, mert levonják a kamatokat. Ha ebben a hónapban nem költ többet, mint ami a pozitív egyenlege, akkor nincs kamat, viszont ha újra mínuszba megy, arra a részre megint kamatot kell fizetni. Akkor van baj, a minden hónapban csak egyre jobban növekszik a mínusz.
2017. jan. 27. 07:24
 6/10 anonim ***** válasza:
69%

Így van, látom, kezd összeállnia kép.

A leírtakból is látszik, hogy a hitelkeret mennyire veszélyes: ha a jövedelmed fedezi a havi kiadásaidat, akkor teljesen felesleges, ha viszont nem, akkor teljes eladósodáshoz vezet.

Én a magam részéről soha nem élnék vele.

2017. jan. 27. 08:10
 7/10 anonim ***** válasza:
74%
Annyi haszna van, hogy ha esetleg jön valami hirtelen kiadás, akkor rendelkezésre áll, és nem kell futkorászni hogy honnan szerezzetek pénzt. De ha amúgy meg tudjátok oldani hogy adott hónapban kevesebbet költötök, akkor célszerűbb fordítva csinálni, tehát előbb megtakarítani, és utána nyújtózkodni. Erre a fajta hitelre elég magas a kamat.
2017. jan. 27. 09:21
 8/10 anonim ***** válasza:
51%
Így van. Elég merész dolog 36%-os kamatra adott hitelből fedezni a váratlan kiadásokat. Értelmesebb dolog nem felélni mindent és kicsit félretenni, így az ember váratlan helyzetben kvázi magától kér kölcsön, sokkal egészségesebb ez, mint a banknak fizetni brutál kamatot.
2017. jan. 27. 09:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Manapság a hitelkeretek kamata 20% környékén van, de ettől még teljesen jogos a felvetés, az gazdálkodik jól, aki nem használ hitelkeretet, hanem saját maga képez tartalékot a váratlan kiadásokra (is).
2017. jan. 27. 10:07
 10/10 A kérdező kommentje:
Párom azt mondja nála 10e forintra van 2500 ft kamat így 30ezernél max 10e a kamat viszont, ha azt nézzük, hogy jövő hónapban megjön a 175ezer forint (5én) amiből kifizetjük a számlákat, levonunk annyit, amennyit költöttünk és csak azt használjuk fel ami azon felül maraf plusz az enyémet. Így ki lesz egyenlítve a kártya és márciusban újra használhatjuk. (Ha muszáj..)
2017. jan. 27. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!