Otp folyószámla hitelkeret törlesztése lehetséges úgy, hogy bemegyek a bankba és most lejjebb veszik mondjuk 40. 000-rel? Ilyen lehetséges?
Ha lejjebb is veszik, attól a tartozás még megmarad, ezt te sem gondoltad komolyan igaz?
Aszondom neked, hogy Pistike, te, havonta vehetől tőlem kölcsönbe 5 almát. 2-t el is kérsz és nem fizeted még ki.
A hó végén aszondod, hogy legyen a keret csak 3 alma és nem tartozol.
Szerinted?
Ha lejjebb viszik a keretedet, attól a tartozásod nem csökken, sőt.
Az új kereten felüli tartozásod egyösszegben követeléssé válik.
Már a kérdést sem értem... Hitelkeretet nem lehet törleszteni, hitelkeretet csökkenteni lehet. Magát a hitelt lehet törleszteni, de folyószámlahitel esetén amúgy is minden hónapban automatikusan törlesztesz, hiszen a folyószámládra érkező összes jóváírás a tartozást csökkenti. Ha meg nem érkezik folyamatosan jóváírás a számlára, akkor nem is vagy jogosult hitelkeretre.
A hitelkeret nyilván csökkenthető, ha nincs tartozásod. Ha van, akkor nem is biztos, hogy engedik a csökkentést, de erről nézd meg az OTP feltételeit. Az biztos, hogy ha a hitelkereten felüli tartozásod van, arra más kamatozás vonatkozik, illetve ahogy fentebb is írták, azonnali követelésnek minősül, vagyis szankciókat léptethet érvénybe a bank, ha nem fizetsz.
A legutolsó válasz a legkerekebb.
Én a helyedben amennyit tudnék azonnal visszafizetnék, majd utána nem nyúlnék újra a kerethez és amikor sikerül teljesen visszafizetni a tartozásod, azonnal kérd a hitelkeret megszüntetését.
Elkerülendő, hogy a jövőben ilyen adósságba kerülj.
Amellett, hogy nem olcsó hitel, ha rendszeresen hozzányúlsz, nem tudsz belőle kikeveredni és végül már nem csak a fizetésed egy része, hanem az egésze a visszafizetésre megy el.
Utána pedig újra a keretből élsz. Majd eljutsz oda, hogy a jövedelmed már a visszafizetésére sem lesz elegendő.
Nekem ERSTE hitelkeretem volt 210.000 Ft.
Ha jelenleg nincs tartozasod, tehat levontak a kamatokat es koltsegeket, akkor igen bemehetsz es csokkentheted. En is csinaltam ezt, a vegen pedig 120.000-et befizettem egybe es megszuntettem. De addig aprankent csokkentettem a 210.000-et, minden honapban eltero osszegekkel. Ergo annyival lejjebb vitettem a tartozast, igy a kovetkezo honapban mindig kevesebb volt a kamat is valamennyivel.
Minek kellene csökkenteni?! Légy erős és ne menj bele a hitelkeretbe, addig nyújtózz ameddig a takaród ér.
Nekem is van 580.000 ft hitelkeretem, de egyszer sem mentem még bele, pedig én sem dúskálok, pedig lenne mire költeni. Akaraterő!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!