Más is járt így, hogy az OTP "hirtelen" 0 Ft-ra csökkentette a folyószámla hitelkeret összegét?
Valószínüleg azért, mert megszegted a szerződési feltételeket. Nem hiszem, hogy ez ennyire gyorsan történt, mármint az 1 hónapra gondolok.
Úgy tudom elképzelni, hogy minden hónapban késve fizettél, vagyis később jött meg a fizetésed, mint a fizetési határidő. A bankok ilyen esetben minden hónapban küldenek értesítést, vagy ha levelet nem is kapsz, e-bankon vagy telefonon keresztül minden hónapban jelezték, hogy elmaradásod van. Ha ez rendszeres, akkor felmondják a szerződést.
De ez semmiképpen sem történik meg 1 hónap alatt.
Ha így volt, akkor te úgy gondolhattad, hogy semmi gond, hiszen mindig törlesztesz, mit számít az a pár nap. Csakhogy ők nem nézegetik havonta, hanem a gép jelzi, hogy folyamatosan késve fizetsz, azaz nem felelsz meg a feltételeknek. Ha időközben a számlára érkező jövedelmed is csökkent, az még egy indok nekik. Nem látják biztosítva a kintlévőség megtérülését.
Azt nem hiszem, hogy valaki a felhasznált összeget minden hónapban szépen, pontosan fizeti, és a bank erre megszüntetné a hitelkeretet. Ilyen nincs.
Sajnos ha nagyon mínuszban voltál, akkor a fizetésed most egy ideig teljes egészében a hitel törlesztésére fog menni, és semmit nem fogsz tudni levenni a számládról.
Ezt úgy tudod megkerülni, hogy ideiglenesen más bankszámlaszámra kéred az utalást. Nem muszáj új számlát nyitnod, a családban bárkiére mehet az utalás. Ennek már utánajártam régebben, nem kell, hogy a te neveden legyen.
Kb. 2 éve hasonlóan jártam egyébként, nem OTP, hanem CITI bank, 2-x 3x késtem a törlesztéssel, egyszer jött egy levél, hogy felmondják a szerződést, de a visszafizetést havi részletekben kellett fizetnem, jövő hónapban telik le, és SOHA TÖBBÉ!!!!!!!!!!
Annyi szerencsém volt, hogy nekem a jövedelmem nem oda ment, így egyik számlámról utaltam a másikra a törlesztést.
A hitelkeretnek és a hitelkártyának a legeslegrosszabb a kamatozása, akkor már inkább személyi hitel, pedig az sem jó megoldás.
"Érkezik rá fizetés, családi és GYES. Nem hitelkártya, hanem a folyószámlához tartozó hitelkeret. Szóval nincs késedelmes fizetés, meg törlesztőrészlet"
Első válaszoló vagyok.
A családi pótlék és gyes nem tekinthető jövedelemnek abból a szemponzból, hogy nem hitelezhető (nem adnak rá hitelt, még akkor sem, ha 8 gyerekre 300 ezret kapsz), és nem végrehajtható. azaz ha valaki nem fizet, ezeket nem lehet letiltani. Így a hitelkereted szempontjából nem releváns, hogy ilyenek is érkeznek a zsámládra, mert a küldő és a közlemény mező alapján beazonosítható, hogy mik ezek a tételek.
A másik, hogy szerinted nincs késedelmes fizetés. De bizony van. Hiszen ez is folyamatosan kamatozik, azaz még tovább nő az az összeg, amivel tartozol a bankodnak. Értem, hogy hogy gondolod, hogy folyamatosan mínuszban vagy, de ezt ne így fogd fel. A te eseteben az a törlesztés, amikor ráérkezik a fizetés a számládra. Mert abban a pillanatban csökken a bank kintlévősége. A szerződésben kell lennie egy olyannak, hogy amikor lemész mínuszba, akkor azt meddig kell visszafizetned, hiszen a bankod mindenképp hitelez neked, és bárhogy nézzük, előbb-utóbb fel kell tornászni pozitívra azt az egyenleget.
Kedves Utolsó!
Az Otp nem így csinálja! Sőt beleszámolja a családi pótlékot is. Ugyanis az én hitelkeretem nemrég emelte 800 ezer ft-ra. A fizetésem 245 ezer+ 48 ezer családi+15 ezer gyerektartás. S bizony én is mínuszban vagyok évek óta. Havonta vonja a hitel kamatát, s nemhogy visszavonja az összeget, hanem folyton emeli!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!