Mi értelme van a folyószámlahitelnek, ha a bank pont akkor veszi el mikor a legnagyobb szükség lenne rá?

Kedves 5-ös! Én írtam a 3-as és a 4-es hozzászólást is, és épp amiatt, amit te is írtál, én sem értem a dolgot. Pont erre mutattam rá, te meg csak megismételted, mégis leszóltál... Elég érdekes.
Mindenesetre továbbra sem világos a Kérdező esete, mert én pl. minden hónapban a fordulónap előtt 1-2 nappal kapok egy SMS-t, amiben benne van, hogy "Önnek a tartozása XXX forint, melyet YYYY napig kifizetve..." - és ha ezt megteszem, nemhogy nincs "büntetés" (az amúgy sincs), de még kamat sem.
Szóval itt valami nem tiszta ebben a leírásban.

Ha figyelmesen elolvasod a szerződést, amit a hitelkerethez aláírtál, abban benne van, hogy a bank fenntartja a jogot, hogy a keretet egyoldalúan módosítsa vagy megszüntesse.
Nyilván a táppénz miatt kevesebb jövedelmed érkezett, viszont előző hónapban kimaxoltad a keretet. Ilyenkor a bank ne, látja biztosítottnak, hogy vissza tudod fizetni a felhasznált keretet, ezért megvonja ezt a lehetőséget.
Egyébként azt tanácsolnám, inkább próbáld meg beosztani a jövedelmed, listázd a kiadásaidat és próbáld meg a bevételeddel összhangba hozni, mert a hitelkeret rövid távon praktikusnak tűnik, de hosszú távon egy reménytelen adósságcsapdába vezet, ahonnan nagyon nehéz kikeveredni.

@12:59
Az 5. vagyok, és csak halkan megjegyezném, hogy nem szóltalak le, csak pontosítottam, hogy ezt a konstrukciót úgy hívják, hogy folyószámlahitel, saját neve van, és nem véletlenül. A bank szempontjából ez nem azonos az egyéb, elbírált hitelekkel, nincs tételenkénti elbírálási folyamata, hanem a megadott folyószámlahitel-keretig szabadon, bárminemű egyéb elbírálási folyamat nélkül igénybe vehető.
Éppen te írtad, hogy "Akkor viszont ne nevezd hitelnek, mert ez nem az!" erre írtam, hogy nem "hitelnek" nevezte a kérdező, hanem "folyószámlahitelnek", mint ahogy ez az is.
De azért köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet, hogy ne hívjam fel a figyelmedet a saját pontatlanságodra...

"De azért köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet, hogy ne hívjam fel a figyelmedet a saját pontatlanságodra..."
Amit ő leírt - gondolom annak okán, hogy nem tud fogalmazni, és olyan idióta, mint amit itt most demonstrált is - nem felel meg a hitelszerződés fogalmának. Én meg erre akartam rámutatni.
Te meg csak okoskodsz itt a "folyószámlahitelekről". Én teljesen tisztában vagyok vele - a Kérdező láthatóan nincsen. Vagy nem hitelszerződést kötött, vagy nem érti, mit jelent az, vagy egész egyszerűen fogalma sincs, mi folyik körülötte. Ennyi.

Itt valaki folyószámlahitelről beszél, valaki meg hitelkártyáról. Azért kissé más a kettő. Annyi a hasonlóság, hogy mindkettő esetében x hitelkeretet kapsz a banktól, de itt ki is fullad.
Míg a folyószámlahitel csak annyit jelent, hogy mínuszba is mehetsz x-ig a folyószámládon, a hitelkártya egy teljesen külön számlát ad, amiben meg lényegében csak mínuszba lehet menni, nem egy folyószámla. A folyószámlahitel nem úgy működik, hogy van egy havi zárás, ami után fizetni kell, hanem egész egyszerűen minden folyószámlára érkező összeg törleszti a hitelt. Míg a hitelkártya pont úgy működik, hogy a költekezési időszak után van egy zárás, ami után pl. 15 nap a fizetési határidő, és a leggyakoribb esetben ha ez idő alatt a teljes összeget visszafizeted, akkor kamatmentes volt a költekezésed. De hitelkártyánál azt is megteheted, hogy nem is fizeted vissza a teljes összeget, persze az neked nagyon nem éri meg.
Szóval ne keverjük a kettőt. Látszik, hogy itt valaki konzekvensen a hitelkártya termékről beszél, persze annak megnevezése nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!