Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi értelme van a folyószámlahi...

Mi értelme van a folyószámlahitelnek, ha a bank pont akkor veszi el mikor a legnagyobb szükség lenne rá?

Figyelt kérdés
Decemberben az ajándékozások miatt mínuszba csúsztam a számlán. Most januárban a bank felülvizsgálat után megvonta a hitelt míg pluszba nem viszem az összeget. Most gondolom majd februárban újrabírálja és adja megint. Csakhogy akkor már nem lesz szükségem a nyomorult hitelükre. Mi értelme, ha pont akkor nem adják mikor év eleje van és kéne a pénz? Februárban szerintem visszamondom a használhatatlan szolgáltatásukat.
2017. jan. 8. 09:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
33%

Kedves 5-ös! Én írtam a 3-as és a 4-es hozzászólást is, és épp amiatt, amit te is írtál, én sem értem a dolgot. Pont erre mutattam rá, te meg csak megismételted, mégis leszóltál... Elég érdekes.

Mindenesetre továbbra sem világos a Kérdező esete, mert én pl. minden hónapban a fordulónap előtt 1-2 nappal kapok egy SMS-t, amiben benne van, hogy "Önnek a tartozása XXX forint, melyet YYYY napig kifizetve..." - és ha ezt megteszem, nemhogy nincs "büntetés" (az amúgy sincs), de még kamat sem.

Szóval itt valami nem tiszta ebben a leírásban.

2017. jan. 8. 12:59
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha figyelmesen elolvasod a szerződést, amit a hitelkerethez aláírtál, abban benne van, hogy a bank fenntartja a jogot, hogy a keretet egyoldalúan módosítsa vagy megszüntesse.

Nyilván a táppénz miatt kevesebb jövedelmed érkezett, viszont előző hónapban kimaxoltad a keretet. Ilyenkor a bank ne, látja biztosítottnak, hogy vissza tudod fizetni a felhasznált keretet, ezért megvonja ezt a lehetőséget.

Egyébként azt tanácsolnám, inkább próbáld meg beosztani a jövedelmed, listázd a kiadásaidat és próbáld meg a bevételeddel összhangba hozni, mert a hitelkeret rövid távon praktikusnak tűnik, de hosszú távon egy reménytelen adósságcsapdába vezet, ahonnan nagyon nehéz kikeveredni.

2017. jan. 8. 13:09
 13/17 Shai-Hulud ***** válasza:

@12:59

Az 5. vagyok, és csak halkan megjegyezném, hogy nem szóltalak le, csak pontosítottam, hogy ezt a konstrukciót úgy hívják, hogy folyószámlahitel, saját neve van, és nem véletlenül. A bank szempontjából ez nem azonos az egyéb, elbírált hitelekkel, nincs tételenkénti elbírálási folyamata, hanem a megadott folyószámlahitel-keretig szabadon, bárminemű egyéb elbírálási folyamat nélkül igénybe vehető.

Éppen te írtad, hogy "Akkor viszont ne nevezd hitelnek, mert ez nem az!" erre írtam, hogy nem "hitelnek" nevezte a kérdező, hanem "folyószámlahitelnek", mint ahogy ez az is.

De azért köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet, hogy ne hívjam fel a figyelmedet a saját pontatlanságodra...

2017. jan. 8. 17:23
 14/17 A kérdező kommentje:
Védjétek csak a bankot ti okostojások! A lényegen nem változtat, érvénytelenítem a szerződést a p.csába februárban.
2017. jan. 8. 18:30
 15/17 anonim ***** válasza:

"De azért köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet, hogy ne hívjam fel a figyelmedet a saját pontatlanságodra..."

Amit ő leírt - gondolom annak okán, hogy nem tud fogalmazni, és olyan idióta, mint amit itt most demonstrált is - nem felel meg a hitelszerződés fogalmának. Én meg erre akartam rámutatni.

Te meg csak okoskodsz itt a "folyószámlahitelekről". Én teljesen tisztában vagyok vele - a Kérdező láthatóan nincsen. Vagy nem hitelszerződést kötött, vagy nem érti, mit jelent az, vagy egész egyszerűen fogalma sincs, mi folyik körülötte. Ennyi.

2017. jan. 8. 20:25
 16/17 anonim ***** válasza:

Itt valaki folyószámlahitelről beszél, valaki meg hitelkártyáról. Azért kissé más a kettő. Annyi a hasonlóság, hogy mindkettő esetében x hitelkeretet kapsz a banktól, de itt ki is fullad.

Míg a folyószámlahitel csak annyit jelent, hogy mínuszba is mehetsz x-ig a folyószámládon, a hitelkártya egy teljesen külön számlát ad, amiben meg lényegében csak mínuszba lehet menni, nem egy folyószámla. A folyószámlahitel nem úgy működik, hogy van egy havi zárás, ami után fizetni kell, hanem egész egyszerűen minden folyószámlára érkező összeg törleszti a hitelt. Míg a hitelkártya pont úgy működik, hogy a költekezési időszak után van egy zárás, ami után pl. 15 nap a fizetési határidő, és a leggyakoribb esetben ha ez idő alatt a teljes összeget visszafizeted, akkor kamatmentes volt a költekezésed. De hitelkártyánál azt is megteheted, hogy nem is fizeted vissza a teljes összeget, persze az neked nagyon nem éri meg.

Szóval ne keverjük a kettőt. Látszik, hogy itt valaki konzekvensen a hitelkártya termékről beszél, persze annak megnevezése nélkül.

2017. jan. 8. 22:14
 17/17 A kérdező kommentje:
Folyószámlahitelről van szó. Aki nincs tisztában vele az nézzen utána, hogy mi is az és ne keverje bele a hitelkártyát! Jól megszívtam ezzel az egésszel, mert most januárban itt maradtam pénz nélkül a kedves bank miatt. Hiába a folyamatos munkaviszony, pont januárban veszi el a keretösszeget. Pont mikor a legnagyobb szarban vagyok. Akkor minek tartsam meg, ha megjön a januári fizetés? És még a rendelkezésre tartási díjat fizessem nekik? Az baszna be! Megszüntetem az egészet. Köszönöm a válaszokat!
2017. jan. 9. 02:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!