Mi értelme van a folyószámlahitelnek, ha a bank pont akkor veszi el mikor a legnagyobb szükség lenne rá?
Hát, én ezt nem is értem. Nekem is van folyószámlahitelem, és úgy működik, hogy a - kereten belül persze - abszolút szabadon használom a bank pénzét bármikor. Ha hónap X napjáig nem fizetem vissza, akkor annyi a "büntetés", hogy kamatot is kell fizetni. Ha a határidőig visszafizetem, akkor pedig kamatmentes volt a hitel. (Magyarul max. egy hónapig ugye.)
És minél többet használom (és fizetem vissza határidőben), ők annál jobban meg vannak velem elégedve, mert folyamatosan emelik a keretemet, mondván, "jó adós" vagyok.
Egyszer fordult elő olyan az elmúlt 4,5 évben, amióta ez a hitelem van, hogy két napos csúszással fizettem vissza, és annyi történt, hogy akkor arra a kb. húszezer forintra fizetni kellett pár forint (tényleg csak összesen valami tíz-húsz forint) kamatot. Szó nem volt semmi megvonásról, vagy akármi más retorzióról.
Szóval ne haragudj, de nem értem, amit te írsz...
Jaaa, de akkor neked ezek szerint nem hitelkártyád van? Hanem egyszerűen valameddig mínuszba is leenged, nem? Az tényleg más, és nem arra való, hogy abból költekezz. Akkor viszont ne nevezd hitelnek, mert ez nem az! Hitelkereted akkor van, ha azt kölcsönként fel is veheted a megadott szerződéses szabályok szerint, de minden további büntetés nélkül.
Amiről te beszélsz, akkor szerintem az nem ez. Nem csak sima folyószámlád van?
"Akkor viszont ne nevezd hitelnek, mert ez nem az!"
Nem nevezte annak. Folyószámlahitelnek nevezte, és ez az is. Ezt egyszerűen a meglévő folyószámla mellé lehet kérni, és úgy működik, hogy a betéti számládról többet költhetsz (a hitelkeret mértékéig), mint amennyi pénz rajta van. Vagyis ez ténylegesen is hitelként funkcionál.
A kérdező által leírtakat én sem igazán értem, mert a folyószámlahitelnek éppen az az értelme, hogy egyszerűen túlkölthetem a számlámat, anélkül, hogy akár több alkalommal is hitelkérelmet kellene benyújtanom, és elbíráltatnom. Egyszerűen a bank (jó kamatért persze) ad egy hitelkeretet, amelyet elvben szabadon felhasználhatok.
Nem értem a bank eljárását, a leírtak szerint, ha igénybe veszem a hitelt, akkor megvonják....
Ha tényleg így történt, akkor valóban nincs értelme fenntartani a hitelkeretet.
de legalább értesítettek volna előtte, de nem
nem értesítenek, mert ott van a szerződési feltételk közt, amit aláírsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!