A bank miért nem kultiválja, ha egy rokonommal közösen használjuk a bankszámlámat?
"Majd ha összekaptok, vagy te nem tudsz betegség, akármi miatt intézkedni, neadjisten meghalsz és az ő pont számlán levő fizuja a hagyatékod része lesz, rájön, hogy nem kellett volna..."
Amúgy bocs, hogy ezt írom, de a bankok általában magasról tojnak az ilyen dolgokra amiket felsoroltál, mivel nem az ő felelőségük.
Én személy szerint profit féltést látok a dolog mögött leginkább.
Ja hogy te eldontotted hogy profitfeltes.
Akkor minek kerdezel?
Abszolut hulyeseg igy csinalni, de ti tudjatok.
"Abszolut hulyeseg igy csinalni, de ti tudjatok."
Mert szerinted mi ért hülyeség? Dupla kártyadíjat + dupla kezelési költséget fizetni, szerintem az a hülyeség.
Persze, biztos a Ti párszáz/párezer forintotokra van rászorulva a bank, ezért próbál rábeszélni. Ha elesnek egy ezer forintos számlavezetési díjtól, összeül a hétfői válságstáb, sőt, zuhanni kezdenek a részvények.
Gondolkozz már ember!
Közös lónak mindig túrós a háta, még ha jóban vagytok is. Aztán egy nap összevesztek, kezdődik a pereskedés, ami felesleges munkát csinál a bank jogászainak, így érthető, hogy nem akarnak ilyen macerába belemenni.
Komolyan, ma már van 300 forintos bankszámla is. Ezen spórolni már tényleg a fillérba*zás netovábbja...
"Mert szerinted mi ért hülyeség? Dupla kártyadíjat + dupla kezelési költséget fizetni"
Attól, hogy a rokonod nyit egy számlát, nem kötelező kártyát is igényelnie... tulajdonképpen a kártyadíj a drága...
És miért nem szabályos? Idézet az OTP honlapjáról:
"Annak érdekében, hogy bankunkat ne használhassák fel pénzmosásra és terrorizmus finanszírozására, mindent megteszünk azért, hogy MEGÁLLAPÍTSUK A BANK SZOLGÁLTATÁSAIT IGÉNYBE VEVŐK VALÓDI KILÉTÉT, és az OTP Bank nem teljesíti az olyan ügyfél megbízásait, aki nem bizonyítja a törvényi előírásoknak megfelelően személyazonosságát."
De pl. aggályos lehet ez abban az esetben is, ha mondjuk Neked van egy hiteled, amit nem fizetsz, és lezárják/inkasszózzák a bankszámládat - ekkor a rokon sem fér hozzá. Az igazság az, hogy olyan esetben is szokták ezt alkalmazni, ha az illető (rokon) tartozik és éls nem akarja, hogy az Ő számláját tiltsák - ekkor "átirányítja" a jövedelmét más számlájára - ami megint csak nem szabályos, ugyebár.
Szabályos vagy sem, sokan alkalmazzák. Egyébként nekem az ügyintéző egyszer azt mondta, azért nem teljesen tiszta ez a helyzet, mert ilyen esetben az az illető, aki az én számlámra kapja a fizetését, elveszti a rendelkezését a pénze felett.
Nálunk is most egy olyan helyzet van, hogy nekem van teljes állásom, rendes fizetésem, viszont barátnőmnek csak diákmunkája van, változó keresettel. A saját nevemre tök jól tudtam nyitni 0 forintos számlacsomagot (mivel jövedelemfüggő), de a barátnőm nevére nem nyitunk, mert csak vinné a pénzt feleslegesen, nincs elég jövedelme az ingyenességhez. Ráadásul a bank olyan jófej, hogy társtulajdonos sem lehet ennél a típusú számlacsomagnál. Tehát nincs mit tenni, jön a fizetése az én számlámra, van társkártyája, és használjuk közösen a számlát.
Apropó, társkártya. Mégis csak fel van készülve a bank ilyesmi esetekre, hiszen a társkártya bárkinek a nevére szólhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!