Milyen feltetelek mellett lehet visszaigenyelni egy elutalt osszeget 3het utan?
Kérdező értsd meg, hogy ilyet nem lehet.
Ne hagyd annyiban.
Lehet, hogy elég, ha bemész és elmondod, ha nem kapod vissza a pénzed, akkor elmész a rendőrségre. Ha nem elég, akkor tényleg jelentsd fel őket.
Egyertelmu, h igy fogok tenni, csak ugye ez mai tortenet par oraja tudtam meg es intezkedtem, de a valaszuk az sokkolt...
Holnap felhivom a bankot, h ezzel vagy csinalnak valamit, vagy hetfon amikor szemelyesen is elmegyek Parkanyba, akkor be is panaszolom oket! Ha kell akkor ugyvedet is keresek!
Csak azert erdekell, h tenyleg mik a lehetosegeim... de annyiban nem hagyom ha beledoglok sem!
Bármikor indíthat chargeback-et, ilyen esetben megkeresnek téged (levélben, a megadott levelezési címeden) hogy X. Y erre az utalásra chargeback-et kért, megadják az indokot (pl. téves tranzakció), ilyen esetben van 30 napod hogy visszaküldj nekik olyan dokumentumot, ami igazolja hogy nem volt téves az utalás (mondjuk egy szerződés a munkáról, vagy szállítási bizonylat ha vett valamit tőled). Ez alapján elbírálják a kérését, amennyiben vitás az eset, akkor tovább folytatódik a bíróságon.
Ha nem küldesz vissza semmit a határidő előtt, abban az esetben lényegében elismered hogy nem tartasz igényt a pénzre, és visszakapja aki indította a chargebacket.
Ha ilyenkor nincs meg a kellő összeg a számládon, akkor minuszba megy.
Hmmm nem ertem, h miert nekem kell bizonyitani barmit is ha O keri vissza a penzt. Ertem, h vmikor az ove volt, de mi van ha nincs dokumentumom az 1evvel ez elotti utalasarol pl.
A masik meg, h ha nem egyezek bele, akkor az nem velemenyem szerint! Nem hittem volna, h az uzleti eletben is letezik olyan, h hallgatas beleegyezes...
Amugy kedves 12/14!
Sztem mar holnap kezdem mazsolazni a kartyas vasarlasaim es kerem is vissza oket :D
En igazabol a szlovakiai ugyintezesre voltam kivancsi, ugyanis a magyar Bankoknak ez az allaspontjuk ilyen esetben:
"Utalni kizárólag a számlatulajdonos megbízása alapján, illetve bíróság, illetve bírósági/közigazgatási/adó-végrehajtás keretében lehet. "
Megkoszonnem, ha kifejtene, h honnan ertesult errol a 30napos hatarido es tobbi dologrol.
Mert ha jol ertem, ha most irok egy levelet a lakotarsamnak -akinek odaadtam a lakber ram eso reszet- h mutassa be azokat az iratokat amivel igazolni tudja, h igenyt tart a penzemre, de ezt nem teszi 30napon belul, akkor 31 nap mulva beosonhatok a szobajaba es kilophatom a penztarcajabol az osszeget?
Ez azért érdekes.
Nekem OTP számlámra jött ténylegesen tévedésből egy
nagyobb összeg külföldről. Összekevertek két utalást.
Jött egy ajánlott levél, hogy az utalást kezdeményező
bank kérvényezte az összeg visszafordítását, mert té-
vedést követtek el. Persze én igent mondtam, de ennek
is 2 hét volt kb az átfutási ideje.
Egyetlen hiba, amit elkövetett az OTP, de lesz4rtam,
hogy a devizabefolyás járulékát elfelejtették vissza-
adni, mondjuk pár dollárról volt szó, és azt megkaptam
máshonnan :)
Szóval az ottani OTP fiókot kellene elővenni első kö-
rön.
Utalásról volt szó, nem készpénzről.
Nyilván nem veheted ki a pénztárcájából.
Egy talált bankkártyát sem használhatsz csak úgy.
Valamint ha jól tudom 14 napon belül lehet ilyet indítani, tehát 1 év után esélytelen visszakérni a pénzedet. Általában olyan esetben használatos, ha például véletlenül indították az utalást, csalás áldozata lett (pl átutalta, de nem kapta meg amit rendelt). A 30 nap sem biztos, lehet banktól is függ de a lényege ugyanaz. Bejelenti hogy véletlenül utalt neked, téged megkeresnek ezzel, vagy elfogadod, vagy nem, ha nem reagálsz a határidőn belül, akkor elfogadottnak tekintik, és visszakapja a pénzt.
A legnagyobb hiba az volt, hogy nem reagáltál a megkeresésre. Ezt már buktad.
Ne haragudj de muszaj azt irnom, h okorseget hordasz ossze... Olyan nincs, h a penzemhez hozzanyulnak, tokmind1 h digitalis vagy kp... ugyanarrol beszelunk: lopasrol!
Irtam egyebkent, h a magyarorszagi bankoknak mi az allaspontja, szoges ellentetje annak, amit te irsz!
Nem is ragozom tovabb... le is irtam, h 09.13an kervenyezte a stornot es 09.19en teljesitettek! Magyaran 25nappal kesobb kervenyezte es 6napon belul teljesitettek az egeszet, minden ellentmond azoknak a szabalyoknak, amit te kitalaltal itt -.^
"elvalalok egy munkat-> kifizetnek-> elvegzem -> visszaigenylik a penzt"
Gondolom szerződéssel, esetleg teljesítésigazolással tudod igazolni, hogy neked az a pénz jár... Sima levelezés és/vagy valamilyen cseten megbeszélés sem lehetetlen, de ez esetben az adóelkerülés is felmerülhet.
"OTPnél bármi lehetséges..."
Az OTP-nél sem lehetséges bármi, ami nem törvényes. Vagy ha igen, az meg bármelyik másik banknál is megtörténhet...
"nem ertem, h miert nekem kell bizonyitani barmit is ha O keri vissza a penzt. "
Mert bármikor rájöhet valaki, hogy "téves utalás" történt. De te nyilván tudod valamivel igazolni a jogosultságodat, lásd pár sorral feljebb.
"Sztem mar holnap kezdem mazsolazni a kartyas vasarlasaim es kerem is vissza oket "
A különbség az, hogy a bolt jó eséllyel tudja igazolni, hogy ott bizony történt egy vásárlás azzal a kártyával. Például van róla egy nyugta, ami természetesen a hatályos jogszabályoknak megfelel (és utólag nem elkészíthető, mivel az egész online a NAVnál köt ki szinte azonnal).
"Olyan nincs, h a penzemhez hozzanyulnak, tokmind1 h digitalis vagy kp... ugyanarrol beszelunk: lopasrol! "
Igen, ha jogosan kapod azt a pénzt, akkor valóban lopás. De mivel tudod igazolni, hogy te azt a pénzt valóban jogosan kaptad? Ismét lásd amit fentebb írtam. Ha jól gondolom teljesen feketén kaptad a pénzt, tehát semmi szerződés nem volt köztetek, szóban/cseten/emailben megegyeztetek. Ezzel egyébként akár igazolhatnád is a jogosultságodat az összegre, ugyanakkor az adócsalás tényét is elismered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!