Lakástakarék mint önerő?
Lakást vásárolnánk, egy kisebb városban Békés megyében.
A lakás értéke 7 millió, plussz fel is kellene újítani az egy 2 millió.
Mit érdemes ilyenkor csinálni?
Gondolkodtam lakás takarékpénztár nyitásán, az szolgálhatna nekem mind önerő? (az elkövetkezendő 6 hónapban)
Kézzel fogható önerővel nem rendelkezem csak 500e ft-tal, az nem túl sok szerintem.
Illetve én az otp-ben gondolkodom.
Vélemények?
Vélemény? hogy önerő nélkül ne akarj ingatlant venni.
Ha nincs lejáró lakástakarékod, akkor felejtsd el.
Az a legdrágább hitel, amit lakástakarékkal együtt kezdesz el (ha még van ilyen egyáltalán). Hisz az a legkockázatosabb.
És a felújításra miből telne?
Mert lakáshitel mellett nemigen kapsz még egy kölcsönt. Ha csak nem kiemelkedően magas a fizetésed (de akkor gondolom lenne önerőd).
Nyiss egy lakástakarékot, és 4 év múlva van önerőd, tudsz lakást venni.
Vagy kérj kölcsön rokonoktól , hogy legyen önerőd. Csak tudd visszafizetni.
Akkor nézzük másképp...
Mi van akkor ha van 2-2.5 millió önerőm?
"A lakás értéke 7 millió"
Nos, ott kezdődik az egész, hogy a mai törvények szerint a bank a lakás max 80 %-áig hitelezhet, illetve kell lennie min. 20% önerődnek.
7 milliós lakás esetén az önerő 1,4 millió - szóval gyűjts és várj - ez egyenlőre hitelképtelen állapot - hogy a felújításról már ne is beszéljek, mert arra meg egyáltalán nem fognak adni, ugyanis a ház/lakás értékénél több hitelt nem vehetsz fel (arra)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!