Vehetek fel 3millió forint hitelt, hogy ez legyen az önerő a lakásvásátlási hitelhez?
Épp csak a leglényegesebbet nem írtad le: a nettó fizetéseteket, külön - külön.
Ugyanis a bankok a beérkezett munkabér alapján adnak hitelt, illetve ez az egyik szempont a sok közül. Aztán attól is függ, mennyi a kiszemelt ház értéke, stb.
Így nem igazán lehet megmondani, megkapnátok-e a hitelt?
Én nem nézlek bunkónak - ugyanezt gondolom, úgyhogy ment a zöld (első vagyok)
Kérdezőnek: nem véletlen, hogy a bankok önerő meglétét kívánják meg: ha nem tudtok önerőt összespórolni, akkor hogyan tudnátok a hitelt fizetni?
"Havi 120ezerig nem lenne gond a törlesztővel sem."
Nos, ez sem egészen így működik, ugyanis:
"400 000 Ft alatti jövedelem esetén a maximális összes törlesztés forint hiteleknél a jövedelem 50 százaléka, euró hiteleknél 25, egyéb devizanemű hiteleknél 10 százaléka lehet. "
Nem véletlen ez a szabályozás... Most biztosnak tűnő munkahelyek szűnnek meg egyik napról a másikra, bármelyik pillanatban bekövetkezhet egy váratlan egészségügyi probléma (épp egy másik kérdésnél írtam, hogy barátnőm 23 éves fia este lefeküdt, reggelre arra ment fel a barátnőm, hogy stroke-ot kapott a fia, s fél oldalára lebénult. Ennek már 1 éve, azóta küzdenek a gyógytornával, stb), esetleg 5-6 év múlva már nem jöttök ki jól a pároddal - a kapcsolat szétmegy, a hitel marad :-(
Ne értsd félre, egyiket sem kívánom, csak szeretnénk megóvni felesleges kockázatvállalástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!