Kicsit megszívtam a bankkártyával. Valaki tud segíteni?
Van egy OTP-s junior kártyám, legtöbbször ebay-es vásárlásokra használom. Az ebay-em össze volt kötve paypal-lal, hogy gyorsabb legyen letudni a fizetést. Eddig nem is volt vele problémám, mindig minden jól ment.
Aztán múlt hét elején elkezdték feltörögetni a kártyámat paypalon. Először Oroszországból, a csávó 40 dolláros kávéfőzőt akart venni, d.u. pedig bepróbálkozott 130000 forintos repülőjeggyel, de nem jött össze, mivel nem volt annyi pénz a kártyán - előtte való nap vettem le az összeset. Aztán pánik on, felhívtam az OTP-t, kapok új kártyát, de a számlaszámom a régi marad, hogy ne vesszen semmi. Oké, utána szélcsend egy ideig. Ma hajnalban jön az e-mail, hogy Új-Zélandon egy csávó belépett a paypalomba. Most ráadásul pénz is van a számlámon. Közben ebayen nekem visszafizették egy vásárolt dolog árát, mert kamu volt a termék ami vettem, viszont paypalon küldte vissza a pénzt, amit ma én balszerencsémre a feltörés után függesztettem.
Tömören: mikor beregisztrálsz paypalra, az oldal a kártyaszámodat kéri, NEM a számlaszámot. Nekem a visszatérítés előtt 2 nappal lett letiltva a kártyám. Most van 2000 forintom ami lebeg a levegőben, mert visszacsinálni nem tudom a régi paypal fiókomat, mert tiltva lett a kártyám, és ugye annak a száma volt megadva.
Na ilyenkor mit kell csinálni?
Olyan válaszoljon csak, aki ért az ebayes és paypalos dolgokhoz. Előre is köszönöm.
Nem adtam meg sehol paypalon kívül, azért hülye nem vagyok, 17 évesen van minimális felelősségtudatom, pláne nem, hogy kiadjam a pénzem valami idiótának.
Arra tudnék talán én is tippelni, hogy valaki belemászhatott a gépembe.
Egyébként a 2 alkalomnál 2 különböző személy tette a dolgot, szóval ilyenkor nem tudom mi van.
Gondolom feljelentést akkor is felesleges tenni, ha megvan az IP cím...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!