Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » INTRUM JUSTITA miatt lenne...

INTRUM JUSTITA miatt lenne kérdésem nagyon fontos és nagyon sűrgős lenne! Kérem segítsenek?

Figyelt kérdés

Az lenne az én problémám hogy a mai napon megkerestek minket az INTRUM JUSTITA ZRT. emberei személyesen jöttek ki hozzánk és egy levelet hoztak amiben az áll röviden hogy elmaradás miatt fizessünk 600000 ft ot 3 napon belűl, és ha ennek nem teszünk eleget vagyis nem fizetünk akkor 1,2 milliót kell befizetnünk!

A probléma azzal van hogy 700000FT-ot 2007 agusztusában vettem fel a hitelt 6 évre havi 30000-ft al.!

Amit rendeszeresen fizettem 1 évbe egy-két honap volt amit nem tudtam de a következővel befizettem.

ha durvan számolunk 9 éve fizetem ugy ami 12 hónap egy év tehát 12x9=108 hónap és ez havi 30000-el az 108x30000=3240000 (több mint 3 millió) és még hátra van 1.2 millió. Ez hogy lehet?

Kérem segítsen valaki vagy adjon tanácsot. Létező cég ez egyáltalán vagy mi ez? semmit nem tudok rola csak fizetem mert nem szeretném ha felbontaná a szerződést.

Be fizetem azt a 60 ezret ha más nincs de 1.2 milliót sehonnan nem tudnék össze szedni.!

valaki tanácsoljon valamit kérem.!

Forduljak ügyvédhez? vagy mit tegyek?

2016. aug. 9. 12:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

A cég létezik, az én munkahelyem is ad nekik munkát, mert felénk is sokan tartoznak.

De ne keverjük már a dolgokat.

Miért kellett volna 3 éve lezárni egy hitelt, amiből még volt hátra tartozás?

Az, hogy forintosítás, meg elszámolás volt, még nem jelenti azt, hogy a hitelek lezárultak, megszűntek. Csökkent a tartozás, esetleg a törlsztő, de nem szűntek meg.

Végrehajtót meg ne keverjünk már ide, mert ez egy követeléskezelő, és nem végrehajtó.

Az intrum küldhet levelet, sms-t, felkereshet személyesen.

A végrehajtó is küld levelet, de ha személyesen megy, akkor foglalhat (az Intrumnem!), sőt inkasszózhat, bérből letilthat.

NAgyon nem mindegy, melyikkel kerül kapcsolatba az ember!

Az összegek viszont nagyon nem stimmelnek, még akkor sem, ha devizahitel volt.

Nincs olyan hitel, hogy 700 ezerre 3-4 milliót kelljen visszafizetni, ha valaki normálisan törlszt, és csak 1-2 hónappal marad el.

Ez nagyon nem tiszta. Melyik bank ez?

700 ezerre jelenleg az OTP-nél havi 14 ezret kell fizetni, a vége 1,2 millió.

2007-ben rosszabb körülmények között lehetett mondjuk 1,5 millió a vége, de a törlsztő még így is sok lenne 30nak, a végösszeg meg sehogy se jön ki. Ez nem normális, de egész biztos, hogy 2007-ben sem volt normális.

Egy szros kis párszáz ezres személyi hitelre egyik bank sem kérte vissza az összeg 5-6-szorosát.

2016. aug. 9. 15:12
 12/20 anonim ***** válasza:
91%

"Miért kellett volna 3 éve lezárni egy hitelt, amiből még volt hátra tartozás?"

Ha figyelmesen olvasnál:

"2007 agusztusában vettem fel a hitelt 6 évre "

És ezért írtam, hogy ha fizette. Mert azt írja, hogy ha volt is elmaradás, utána befizette.

Akkor nem hinném, hogy annyi tartozása van, hogy még 3 évig kelljen fizetnie.

És szó sem esett devizahitelről, meg forintosításról...

Szóval kérdező: Tedd rendbe ezt a katyvaszt és válaszolj a kérdéseinkre, mert ez alapján nem tudjuk, hogy kinek mit és MIÉRT fizetsz.

És milyen szerződés felmondástól félsz.

2016. aug. 9. 15:38
 13/20 anonim ***** válasza:
35%

Ez az a fajta csodálatos hitel volt, amit 30 ezres törlesztővel fizettek akkor is, amikor svájci frank árfolyama már nem 150 forint volt.

Na, vajon hová lett a különbözet? Ment a poolba, és kamatozott tovább.

Az a fajta hitel volt, amelynek évente 1-2 alkalommal nem fizették a törlesztőjét. Hová ment ez az évi 60 ezer? Növelte a tartozást kamatokkal, büntetéssel. 9 x 60 ezer = 540 ezer meg a kamatai, büntetései sok év alatt - ebből az "egyszer-kétszer elmaradtunk mismásolásból" valójában milliós nagyságrendű tartozásnövekedés néz ki.

2016. aug. 9. 16:43
 14/20 anonim ***** válasza:
70%

Beszéltem a kérdezővel privátban.

Citibankos kölcsönről van szó.

Nekünk is Citibankos személyi kölcsönünk van (örököltük), és érdekes a mi kölcsönünket is átadta a Citi az Intrumnak úgy, hogy semmilyen levelet nem kaptunk a banktól. Semmilyen felszólítást vagy értesítést. A lakcímünk/levelezési címünk nem változott. Rendesen fizettük, minden hónapban. Erre múlthéten jött a levél az Intrumtól, hogy 2,5 milliós tartozás van. Hát kössz.

Van még egy harmadik személy is, akit egy másik fórumon ismertem meg, és érdekes vele is ugyan ez történt...

Nagyon remélem, hogy csak a bank hibázott.

Telefonon, személyesen és emailben sem tudtak semmi értelmeset mondani, csak annyit, hogy utánanéznek és 30 napon belül válaszolnak..

2016. aug. 9. 16:58
 15/20 A kérdező kommentje:

Nem azt kértem hogy ki oktassatok.!

Segítséget és tanácsot kértem.!

"Egyik bank sincs amelyik a 5-6 szorosát kérne vissza" épp ez a baj h ez vissza kéri.

És csak gondoljon bele akárki a helyzetembe családom van 3 gyerekkel épp hogy még tudunk élni a fizetésemből és küldik a levelet a banktól hogy még mindig tartozol és fizess ha nem szerződést bont...stb stb.. telefonon csak hebegnek habognak.. mit tennél a helyemben? Nem fizeted es az utcára kerülsz jóformán... (ne kössetek ebbe is bele kepletesen értem) vagy inkább fizeted és nem bont szerződést..

egyik se jobb.. tudom.

ja és mint említettem durván számolva annyi az összeg pár százezer eltérés lehet de itt nem az a lényeg hanem h mit fizettem eddig ha még semmit nem fizettem jóformán

2016. aug. 9. 23:47
 16/20 anonim ***** válasza:

Nem kioktatás, hanem tanács.

700 ezerre visszakérni 3-4 millió közötti összeget, ez kimeríti az uzsora fogalmát, ami büntetendő.

Ha 1 gyerekem van, ha 8, akkor sem fizetek ilyet, mivel törvényt sért, fel kell jelenteni.

Nem tudom, mi ebben a kioktatás, te kérdezted, mit tegyél.

Hát ne hagyd magad.

Ez a megoldás, hogy fizetsz örökké?

És ha jövő héten jön egy levél, hogy még 6 millióval tartozol, azt is befizeted, mert neked családod van?

Tudod, csak azt húzzák le, aki hagyja magát.

Én már rég léptem volna az ügyben.

Nekem egy 950 ezres személyi hitelem volt, 20-22 ezer között fizettem, most 21 ezer. 7 évig.

2 milliót sem éri el a visszafizetendő összeg, 1,5 év múlva jár le.

2016. aug. 10. 08:43
 17/20 anonim ***** válasza:

"Az a fajta hitel volt, amelynek évente 1-2 alkalommal nem fizették a törlesztőjét."

Te tényleg nem tudsz olvasni???

"Amit rendeszeresen fizettem 1 évbe egy-két honap volt amit nem tudtam de a következővel befizettem."

Befizette az elmaradást is!!!

Kérdező:

Még mindig nem válaszoltál, hogy egy 2007-ben 6 évre felvett hitelt miért fizetsz 2016-ban is...

Miért nem járt le még ha fizetted.

És amit évente küld a bank, abban mit írt, mennyi a tőketartozásod?

Hogy én mit tennék??? Bemennék a bankba személyesen minden papírral, és megkérdezném, hogy miért kell még fizetnem???

2016. aug. 10. 10:26
 18/20 anonim ***** válasza:

Ez a történet nem kerek. A rossz adósok tartozását szokta eladni a bank a követeléskezelőnek, aki megpróbálja azt érvényesíteni. Szerintem jogilag te már a követeléskezelőnek tartozol és nem a banknak, de javítson ki valaki, ha tévedek. A lényeg, hogy személyesen felkeresed a bankodat is, és a követeléskezelőt is. Utóbbitól írásban kéred a tartozásod részletezését. A banktól pedig kérhetsz kimutatást, hogy honnan indult a hitel és milyen törlesztések történtek, és mely ponton adták el a követelést. Nyilván ez nem lesz ingyen de legalább tisztán látsz majd. Ugyanakkor nagyon nehezemre esik elhinni, hogy sem a banktól, sem a követeléskezelőtől soha nem kaptál semmilyen tájékoztatót a tartozásról és a hitelszerződés sincs kéznél amiből sok minden kiderülhet.

A legtisztább az, ha bemész mind2 helyre és tisztázod hogy hol állsz most és hogyan kerültél oda, mégpedig írásos formában.

Ugyanakkor a számok alapján csak magadat csapod be, ha azt állítod, hogy fizettél mindig mindent rendesen. Ha ez így lenne, 2013-ban lejárt volna a hiteled. Viszont még 2016-ban (!!) is 1,2 millióval tartozol! Nem akarlak kioktatni, de fogadd meg a fenti tanácsom ha neked - aki a hitelt felvette - sincs fogalmad, hogy ez hogyan jöhetett össze.

2016. aug. 17. 16:33
 19/20 anonim ***** válasza:

Elmondom, mi van, elég biztos helyről tudom.

A Citi lakossági üzletágát átveszi az Erste, de a 90 napon túl hátralékos hiteleket nem veszi át. Ezeket a Citi eladta az Intrum Justitiának. Akinek a hitele rendesen volt fizetve, vagy kevesebb mint 90 napos csúszásban volt, az nem került követeléskezelőhöz.

Azért lássuk be, az "egy évbe egy-két hónap volt", amikor nem fizetett rendesen, ez azért össze tud hozni már rövidebb távon is 90 nap csúszást. Ha valaki egy 6 éves hitelt 9 éve fizet, az sem kerek már. Ezek magas kamatú hitelek voltak, amelyeket tessék-lássék módon törlesztettek, egy 20-30 százalékos éves kamatú hitelnél pedig gyorsan összejön a kamatokból pár százezres, milliós tartozás.

2016. aug. 17. 17:21
 20/20 anonim ***** válasza:

Pontosan ezt magyarázzuk neki már egy ideje.

Több citis-intrumos kérdés volt mostanában, szinte midnen nap olvasom ezt a kategóriát.

Érdekes módon a leglényegesebb kérdésekre egyik kérdező sem reagált.

Itt is megkérdezték többen, hogy ha annyira biztos benne, hogy minden hónap rendezve volt, akkor miért fizeti a 6 éves hitelt 9 éve? De erre pont nem reagál.

Ha 9 év után is van mit fizetni, és önként fizeti is, akkor meg hatalmas kamu, hogy nincs elmaradása.

Szóval ne haragudjatok, de elég nyilvánvalóan a képünkbe hazudik, aztán meg a kérdésekre nem reagál.

2016. aug. 18. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!