Lejár az otp lakásmegtakarításom (4 éves), nem tudom és nem is szeretném most lakásra fordítani. Milyen egyéb lehetőségek vannak?
Tervezel bármit a közeljövőben? Felújítás, hitelkiváltás, bármi lakáscélt (közeli hozzátartozókra is fordíthatod)?
Ha nem, akkor tartalékold, az OTP-nek fog kamatozni, és kiutalják ha fel tudod használni.
Vagy fizeted tovább a jelenlegit, OTP-t nem ismerem, de a többinél lehet szerződést hosszabbítani, gondolom az OTP-nél is lehet ilyet. És akkor azt mondod hogy az eddigi 4 évest módosítanád 5, 6, 8 vagy 10 évesre.
Vagy nem kérsz kiutalást, kb 1 hónap alatt felszabadul az adószámod, és kezdhetsz másik LTP-t párhuzamosan, ha bírod a befizetést. És majd esetleg felhasználod a kettőt együtt.
"Ha nem fogadja el a kiutalást, illetve nem nyilatkozik a kiutalás elfogadásáról, további betéteket nem szükséges elhelyeznie. Az addig elhelyezett betétösszeg tovább kamatozik (számlavezetési díj továbbra is felszámításra kerül)."
Ha logikusan végiggondolod, neki jó hogy náluk kamatozik a pénzed, és nem fizetnek érte semmi. Nekik jó ha minél tovább ott tartod. Szerintem így akármeddig lehet ott.
Ha nincs hosszútávú terved, akkor szerintem még ne pazarold el az összeget, majd jó lesz valamikor.
Köszönöm!
És családon belüli házrész vásárlásra nem lehet felhasználni? így másra is fel lehetne használni később a pénzt akár.
Közeli hozzátartozó (egyenesági rokon, felmenők, vagy leszármazottak, házastárs) bármilyen lakáscélú dolgára felhasználható. A szerződő nyilatkozik hogy kinek a javára mire szeretné felhasználni.
A szüleid házából miért akarsz rész venni? Hogy átkerüljön egy rész a nevedre? vagy csak hogy megkapjátok a pénzt?
Mert hiába veszed meg, a földhivatali meg ügyvédi díjak, az ingatlanszerzési illeték (4%) el fogják vinni a plusz hozamot. Csak azért hogy hozzájuss a pénzhez, ezt nem javaslom.
Újíttasd fel számlával igazoltam a szüleid lakását. És arra lehet pl használni (az más kérdés hogy ténylegesen történik-e felújítás, és hogy azt ellenőrzik-e)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!