Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mik a lehetőségek? Van valami...

Mik a lehetőségek? Van valami segítség, támogatás?

Figyelt kérdés
Adott egy fiatal pár egy gyermekkel ,a férfi dolgozik ,a nő GYES-en van ,mert tanuló volt és csak diákmunkát végzett.Hogyan juthatnának saját lakáshoz?Van valami kedvező hitel?Sajnos az össz bevételük kb 160e Ft\hó.
2015. ápr. 22. 16:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel a bevétellel szinte reménytelen. A nőnek nincs munkája, hitelt nem kaphat. A férfi talán, de nagyon keveset. Ha nincs önerő, a hitellel sem mennek semmire. És hogyan fizetik? Ebből a kevés havi bevételből?
2015. ápr. 22. 16:31
 2/9 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon sokan vannak így, de lakást senki sem kap 1 gyerekre. Minimum 3 gyerek után van esély arra, hogy legalább foglalkoznának a lakásigénylési üggyel.

Hogy mik a lehetőségeid?

1. Gyerekestül valamelyik szülőkhöz költözni.

2. elmenni albérletbe

3. bölcsibe tenni a kicsit, és az anyuka is teljes munkaidőben dolgozzon.

Gondolom amikor diákként (azért engem érdekelne, hogy mennyi idősek a fiatal szülők) teherbe esett az anyuka, a két fiatal átrágta, megbeszélte a jövőt, hogy hogyan tovább. Mivel a gyerek megtartása mellett döntöttek, nyilván arra a következtetésre jutottak, hogy szépen ellesznek majd hárman. AKkor most mi a gond?

2015. ápr. 22. 16:35
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,gond az talán nincs bármelyik szülőnél lakhatnak de nem a legjobb megoldás.A nő 20as évei elején ,a férfi a végén jár.Nem biztos hogy egészséges lenne a szülőknél lakás ,félő hogy az eddigi jó kapcsolat megromlana.
2015. ápr. 22. 16:48
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha a szülőkkel lakás nem jó, akkor marad az albérlet. Hitelt nem kaptok, lakásigénylésnél esélyetek sincs.
2015. ápr. 22. 17:03
 5/9 anonim ***** válasza:
82%

Lehet megköveznek a válaszért, de nem értem, hogy van két ember, akik bevállalnak egy gyereket és most arra számítanak, hogy azért, mert van gyerek, kedvezőbb hitelt kapnak vagy más támogatást lakásra?

Én többeket ismerek, akik ennél felelősségteljesebbek, nem vállalnak gyereket, ha nincs hova (és miből), rendesen dolgoznak, tanultak, normálisan keresnek stb. Az ilyen embereket kellene szerintem inkább támogatni. Lehet, kevesebb lenne az "ingyenélő" és jobban menne a gazdaság is... :/

Bocs a kirohanásért, tök jó, hogy szeretnél nekik segíteni!

2015. ápr. 22. 17:10
 6/9 A kérdező kommentje:
Ja ilyen tökéletes ,mindent tudó emberek válaszát nem várom ,mert mások élete nem makulátlan aztán még veszekedés lenne :-)
2015. ápr. 22. 17:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Mivel van lehetőség szülőknél lakni, akkor amit albérletre költene a pár (40-60EFt), ezt félre lehet tenni 2-3db Lakáskassza szerződésbe, amire jár 30% állami támogatás. Ebből 4 év múlva, ha 60E Ft-ot félretesznek, már lesz majdnem 3 millió Ft, melyben majdnem 900E Ft a támogatás. Ez mellé fel lehet majd venni a már meglévő gyermekre a szocpolt (mai nevén CSOK) és még 1-2 gyermeket lehet vállalni, amire szintén jár a megelőlegező CSOK (1-1,5MFt jöhet ebből össze), továbbá még annyi támogatott lakáshitelt is tudtok igényelni, amennyire szükségetek lesz az önálló otthonhoz. 4 év múlva így már megoldható az önálló lakás állami támogatással.
2015. ápr. 23. 07:57
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen jövedelmi viszonyokkal normális, megbízható kereskedelmi bank nem fog nektek hitelt adni és ez - sajnos vagy nem- így van jól.

A gyes és családi pótlékkal együtt nettó 200 eFt jut egy 3 fős családra, az fejenként 66 eFt körül lehet.

Kevesebb, mint a minimálbér és kiskorú eltaertott, egy gazdaságilag inaktív felnőtt van.

Mennyi egyébként az önrészetek?

Anélül- nagyon helyesen- már nem lehet hitelt felvenni, legalább a vágyott kis lakás árának 30%-a az, aminek meg kellene lennie, hogy belevághassatok.

Egy másik szempont a havi törlesztő nagysága, nálatok ez is (a jövedelem miatt) szűk keresztmetszet, mert nagyon általános ökölszabály szerint általában a havi jövedelem kb. 30%-a terhelhető ily módon, akkor ez 60 eFt/hó törlesztőt jelentene. Ilyen részlettel 30 (!) évre talán kapnátok olyan 7-8 M Ft-ot, de a ti jövedelmeteket nem lehet egyszerűen 30%-kal terhelni, mert éhen halna a család.

Jó ötletet írt itt az egyik válaszoló a lakáskasszával- ha 4 év pár hónapig ilyen jövedelemből is tudtok 1-2 lakáskasszát félretenni, akkor lehet esélyetek egy kisebb hitel rendszeres törlesztésére is.

Az anyuka szépen menjen el dolgozni a kicsi 1 éves kora után (és járni fog a gyerek 3 éves koráig ugyanúgy még a gyes, tehát azt teljesen félre lehet tenni a munkabér mellett!), ez az egyetlen járható út.

Az állam nem ad támogatást ilyenre.

Én is anya vagyok, mégsem ezen jár az eszem- bizony el kell tudni fogadni azt, hogy egyrészt az albérlet is lehet normális megoldás akár hosszabb távon is, nem mindenkinek adatik meg az önálló otthon 20 évesen.

Másrészt felelősen, takarékosan élni és gondolkodni- már veszett fejsze nyele, de akár már a gyermekvállalást is lehetett volna ilyen szemmel is nézni, mert a segélyre szülni sajnos nem egy tervszerű, felnőtt és felelős gondolkodásra utal.

2015. ápr. 23. 10:16
 9/9 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat.igazan nem a segely vegett szultem ,nem motival az a par 10ezer ,es dolgoztam amig lehetett ,csak diakmunkaskent.
2015. ápr. 27. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!