Milyen biztonságos takarékoskodási lehetőségek léteznek?
Van 1 millió ft megtakarításom, amit hosszú évek alatt gyűjtögettem össze. Ezt bankszámlán tartom, és az elmúlt időszakban rövid távú lekötésekbe rakosgattam. Ilyen 2-3 hónapos lekötésekre gondolok, amik, mint gondolom a legtöbben tudjátok, szinte 0 kamatot adnak rá.
Ezért elhatároztam, hogy keresek valami ennél jobb lekötést, vagy megtakarítási formát. Hosszú távon gondolkodom, kb 4-5 évben. Van valakinek tapasztalata valamilyen lekötéssel, befektetéssel, vagy hasonlóval? Bármilyen hasznos válasz jól jön.
Ó, és még valami: nemrég volt alkalmam egy pénzügyi tanácsadó cég tanácsadásán részt venni, és ezt az unit-linked (azt hiszem, így hívják) megtakarítási formát ajánlgatták elég hevesen. Ez valahogy nem győzött meg, sokat olvasgattam róla az elmúlt napokban.
két unit linked között is óriási különbség van! nem mindegy hogy milyen igényeid vannak és milyen célt szeretnél elérni.
ami nem derült ki számomra hogy milyen célra szánnád a pénzt.
Ezt bankszámlán tartom, és az elmúlt időszakban rövid távú lekötésekbe rakosgattam. Ilyen 2-3 hónapos lekötésekre"""""""""
aki az utóbbi időben (2-3 éve) ezt játssza, annak a relatív bukója 5-10 között lehet. Érted!? Relatív bukó.
ez így van, ahogy az előttem is írták.
banki lekötések többsége csak erodálja a pénzedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!