Milyan logika alapján a legnagyobb bankjegy a 20. 000ft-os?
Euróból van 500Eur, ami +150.000ft; svájci frankból van 1000CHF, ami majdnem 300.000. Még a románoknál is van 500RON, ami kb 35.000ft. Minimum egy 50.000 és egy 100.000ft os bankjegy nem ártana.
Valaki ezt érti? Pl. valakibevált 50.000 eurót (nem egyszerre, mert ugye max 490.000ft-ot lehet egyszerre), lesz nála 780 bankjegy.
Pont te sírsz itt, hogy mennyire kényelmetlen 20.000 forintosokkal kifizetni a lakást, és mennyivel könnyebb lenne, ha lenne 100.000 forintos bankjegy.
Na ugyanígy mennyivel könnyebb azt a 200.000 eurót átcsempészni Svájcba 500 eurósokban, mint 50 eurósokban.
"Na ugyanígy mennyivel könnyebb azt a 200.000 eurót átcsempészni Svájcba 500 eurósokban, mint 50 eurósokban.
"
Itt mki a NAVnal dolgozik vagy az államnak?? Vagy miért vagytok ennyire az ő pártjukon? Mellesleg már 10.000eur felett is be kellene jelenteni ha behozod az országba.
Azért vagyok a nav/állam stb pártján, mert amit mások elcsalnak, azt nekünk kell kifizetni. Ha nem lenne ekkora feketegazdaság Magyarországon, akkor nem kellene ekkora adókat fizetni. Most kevesen fizetnek sokat, de jobb lenne, ha többen fizetnének kevesebbet.
Egyébként lehet fél milliónál nagyobb összeget is váltani pénzváltóban, csak tényleges tulajdonosi nyilatkozatot kell tenni.
"Az adócsalásnak mi köze, hogy 10db 50 Euróról van szó vagy egy db 500 Euró-ról? Semmi"
Nos, de igen. Olvastam egy cikket, mely szerint az EUR/USD árfolyamát kb 2-2.5%ban befolyásolja, hogy épp EURból van nagyobb címlet (500 EUR vs 100 USD), ugyanis sokkal könnyebb nagyobb mennyiségű pénzt szállítani euróból, ezért a fekete kereskedelemből élők (többnyire a szervezett bűnözés) kedvenc fizetőeszköze.
Hozzá tenném, pont most akarják/fogják kivezetni az 500 euróst a forgalomból, részben erre az okra hivatkozva (részben meg azért, mert nem életszerű, hogy az átlagember nagyobb készpénzt tartson magánál).
Amúgy a foglalót még igen, de a teljes vételárat én sem szívesen fogadnám el egy lakásvásárlásnál, azt inkább a bankban fizettetném be a számlára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!