Milyan logika alapján a legnagyobb bankjegy a 20. 000ft-os?
Euróból van 500Eur, ami +150.000ft; svájci frankból van 1000CHF, ami majdnem 300.000. Még a románoknál is van 500RON, ami kb 35.000ft. Minimum egy 50.000 és egy 100.000ft os bankjegy nem ártana.
Valaki ezt érti? Pl. valakibevált 50.000 eurót (nem egyszerre, mert ugye max 490.000ft-ot lehet egyszerre), lesz nála 780 bankjegy.
# 7, elárulhatnád, hogyan könnyítni meg a pénzmosást és az adócsalást. Csak könnyebb lenne tárolni ideiglenesen, mindenki akit ismerek a stabil euróban tartja a pénzét.
10,Te hány lakást vettél eddig? Én tavaly vettem egyet kp-ban, ingatlanirodán keresztül, és most foogok a nyáron másikat. A szüleim is kpban vettek lakást. Ügyvéd jelenlétében zajlik, teljesen hivatalosan. A bankokban ahol utalnák a számládra sem "spécibb" a pénzvizsgáló, csak szólok. Jah és máár olyan 100euróért lehet kapni profi pénzvizsgáló tollat (van olyan 10e forintért is). Én a hétköznapokban is azt használom, már 10.000ft-nál is akármilyen boltban, ha úgy adnak vissza.
A készpénzes autó- meg lakásvásárlások nagy többsége mögött valami susmus van egyik vagy másik oldalról, pl. valamilyen adócsalás.
Semmilyen társadalmi érdek nem fűződik ahhoz, hogy ezt megkönnyítsék.
Engem nem érdekel, milyen spéci tollak vannak, de egyet tudok: minden technikai, biztonsági módszert ki lehet játszani.
Csak nem mindegy, hogy ha gebasz van, akkor kié a felelősség, tudod?
Ha én készpénzt fogadtam el az ügyvéd jelenlétében (akár 20x átvizsgálva), akkor azt rögzítik a szerződésben.
Utána, ha kiderül, hogy hamis volt a pénz amit megkaptam, és amivel fizettem, akkor ki fog szívni amiatt? Nyilván én, mert nekem kell rendőrségre, bíróságra járni emiatt, ráadásul a pénzt is valószínűleg bukom, hiszen lefoglalják mint bűncselekményből származó dolgot. Még örülhetek, ha nem sittelnek le.
Míg, ha egy bankszámláról érkezik a vételár utalással, nekem abból már bajom nem lehet. Kiderülhet később, hogy hamis volt a pénz, kiderülhet. Hol érdekel az engem? Ez a bank vesztesége! Az a felelős érte, aki elfogadta tőled a készpénzt, és cserébe egy számlaösszeget kreált a te bankszámládon. Hozzám szintén egy számlaösszeg érkezik, amit viszont én bármelyik bankautomatából, vagy bankfiókból garantáltan eredeti bankókra válthatok be. Mivel minden bankban, ATM-ben készül videofelvétel is, az se okoz gondot, hogy bármikor bizonyítsam: ez a pénz garantáltan legális forrásból származik, mert a bank adta. Ha nem, akkor ők a felelősek érte!
A KP úgy segíti az adócsalást, hogy feketén, nyom nélkül szerzed és feketén, nyom nélkül költöd el... Ehhez azért kb. 10 évesnek kell lenni, hogy megértsd.
Minden másra pedig ott a Mastercard ahogy mondani szokás. A KP egy elavult dolog, ha valós érdek fűződne a gazdaság kifehérítéséhez már évtizedek óta megszűnt volna.
# 15, ne degradálj és ne forgasd ki a szavaimat.
"Az 500 Eurostat előbb-utóbb úgyis bevonják, csak a pénzmosást meg az adócsalást könnyíti meg, semmi értelme nincsen." Erre a mondatra reagáltam. Nem pedig a KP-bank használatra. Azt valóban még a 10 éves is tudja, hogy a kp-nak nincs nyoma. Az adócsalásnak mi köze, hogy 10db 50 Euróról van szó vagy egy db 500 Euró-ról? Semmi. Erre reagáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!