Milyan logika alapján a legnagyobb bankjegy a 20. 000ft-os?

Figyelt kérdés

Euróból van 500Eur, ami +150.000ft; svájci frankból van 1000CHF, ami majdnem 300.000. Még a románoknál is van 500RON, ami kb 35.000ft. Minimum egy 50.000 és egy 100.000ft os bankjegy nem ártana.

Valaki ezt érti? Pl. valakibevált 50.000 eurót (nem egyszerre, mert ugye max 490.000ft-ot lehet egyszerre), lesz nála 780 bankjegy.

2016. jún. 20. 19:26
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

# 7, elárulhatnád, hogyan könnyítni meg a pénzmosást és az adócsalást. Csak könnyebb lenne tárolni ideiglenesen, mindenki akit ismerek a stabil euróban tartja a pénzét.

10,Te hány lakást vettél eddig? Én tavaly vettem egyet kp-ban, ingatlanirodán keresztül, és most foogok a nyáron másikat. A szüleim is kpban vettek lakást. Ügyvéd jelenlétében zajlik, teljesen hivatalosan. A bankokban ahol utalnák a számládra sem "spécibb" a pénzvizsgáló, csak szólok. Jah és máár olyan 100euróért lehet kapni profi pénzvizsgáló tollat (van olyan 10e forintért is). Én a hétköznapokban is azt használom, már 10.000ft-nál is akármilyen boltban, ha úgy adnak vissza.

2016. jún. 20. 21:49
 12/28 anonim ***** válasza:

A készpénzes autó- meg lakásvásárlások nagy többsége mögött valami susmus van egyik vagy másik oldalról, pl. valamilyen adócsalás.

Semmilyen társadalmi érdek nem fűződik ahhoz, hogy ezt megkönnyítsék.

2016. jún. 20. 22:05
 13/28 A kérdező kommentje:
Ez mégis hogyan kapcsolódik a magyar címletekhez?
2016. jún. 20. 22:13
 14/28 anonim ***** válasza:
78%

Engem nem érdekel, milyen spéci tollak vannak, de egyet tudok: minden technikai, biztonsági módszert ki lehet játszani.

Csak nem mindegy, hogy ha gebasz van, akkor kié a felelősség, tudod?

Ha én készpénzt fogadtam el az ügyvéd jelenlétében (akár 20x átvizsgálva), akkor azt rögzítik a szerződésben.

Utána, ha kiderül, hogy hamis volt a pénz amit megkaptam, és amivel fizettem, akkor ki fog szívni amiatt? Nyilván én, mert nekem kell rendőrségre, bíróságra járni emiatt, ráadásul a pénzt is valószínűleg bukom, hiszen lefoglalják mint bűncselekményből származó dolgot. Még örülhetek, ha nem sittelnek le.

Míg, ha egy bankszámláról érkezik a vételár utalással, nekem abból már bajom nem lehet. Kiderülhet később, hogy hamis volt a pénz, kiderülhet. Hol érdekel az engem? Ez a bank vesztesége! Az a felelős érte, aki elfogadta tőled a készpénzt, és cserébe egy számlaösszeget kreált a te bankszámládon. Hozzám szintén egy számlaösszeg érkezik, amit viszont én bármelyik bankautomatából, vagy bankfiókból garantáltan eredeti bankókra válthatok be. Mivel minden bankban, ATM-ben készül videofelvétel is, az se okoz gondot, hogy bármikor bizonyítsam: ez a pénz garantáltan legális forrásból származik, mert a bank adta. Ha nem, akkor ők a felelősek érte!

2016. jún. 20. 22:13
 15/28 anonim ***** válasza:
88%

A KP úgy segíti az adócsalást, hogy feketén, nyom nélkül szerzed és feketén, nyom nélkül költöd el... Ehhez azért kb. 10 évesnek kell lenni, hogy megértsd.

Minden másra pedig ott a Mastercard ahogy mondani szokás. A KP egy elavult dolog, ha valós érdek fűződne a gazdaság kifehérítéséhez már évtizedek óta megszűnt volna.

2016. jún. 20. 22:24
 16/28 A kérdező kommentje:
Te magánszemlyként leragadtál a hamis bankjegyeknél. Ha ekkora kockázat lenne benne, akkor az ingatlanirodák szerinted vállalnák? Engem ez a része nem érint, csak reagáltam. Az egész kérdés azért fogalmazódott meg bennem, mert amígy X összeget euróban kényelmesen eltárolok egy közepes értékmegörzőben, addig forintban kellene belőle olyan 6-7db ugyanabban a méretben.
2016. jún. 20. 22:33
 17/28 A kérdező kommentje:

# 15, ne degradálj és ne forgasd ki a szavaimat.

"Az 500 Eurostat előbb-utóbb úgyis bevonják, csak a pénzmosást meg az adócsalást könnyíti meg, semmi értelme nincsen." Erre a mondatra reagáltam. Nem pedig a KP-bank használatra. Azt valóban még a 10 éves is tudja, hogy a kp-nak nincs nyoma. Az adócsalásnak mi köze, hogy 10db 50 Euróról van szó vagy egy db 500 Euró-ról? Semmi. Erre reagáltam.

2016. jún. 20. 22:42
 18/28 anonim ***** válasza:
Viszont 50000 eurós pénzmosás esetén 100 500 eurosat könnyebben elfér egy farzsebben, mint 1000 darab.
2016. jún. 21. 03:16
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Annyi koze, hogy nem mindegy, hogy egy borítékban vagy egy aktatáskában kell vinni a pénzt
2016. jún. 21. 06:19
 20/28 Koplárovics Béci ***** válasza:
Ha lenne 50000-es bankjegy, akkor elég szar érzés lenne, hogy a főnök odaadja a fizetésed, két papírfecni, és még vissza kell adnod, hogy jók legyetek.
2016. jún. 21. 06:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!