Mi a legjobb megoldás lakásvásárlás megtakarításához?
Elso korben lakastakarek 4 eves futamidovel havi 20k befizetessel mindkettotok nevere.
Aztan annak fuggvenyeben, hogy mennyire vagytok kepben a dolgokkal es mennyit kockaztatnatok, vagy Cetelem takarekszamla, vagy allamkotveny, vagy mas ertekpapir egy broker cegen keresztul, utobbi kettot TBSZ-re.
Lakástakarékot szerintem gyakorlatilag mindegy, hol köttök, ugyanaz a séma, gyakorlatilag nem kamatozik, csak a támogatás jár rá. Ami viszont 30%, kockázat nélkül, ekkora hozamot tuti nem találsz egy banknál sem.
Annyi a kockázat, hogy ha nem lakáscélra megy, akkor buktátok a támogatást. De ha eleve ez a cél, akkor nem lesz gond.
"szerintem gyakorlatilag mindegy, hol köttök, ugyanaz a séma"
Azert erdemes korulnezni, altalaban be kell fizetni egy 20 ezres szamlanyitasi dijat, szoktak akciozni, akkor nem kell.
Elvileg 4 év alatt egy megkötésre kb 1 millió pár százeret kapunk ugye?a két megkötésből lenne kb 2,5 milliónk ami elvileg elég lenne a befizetésre,hogy hitelt kaphassunk.Na de én sokmindenhol azt olvastam,hogy sok esetbe meg sem adja a bank a 80%os hitelfelvételt,és most mondok egy példát.Mondjuk 8millióért vennénk egy házat,akkor tényleg kimegy az értékbecslő és ha kevesebbet ér a ház,mondjuk csak 6 milliót akkor csak a 6milliónak a 80%át vehetjük fel maximum?mert neke
m ezt mondta egy ismerős
"De akkor mi van a maradék két millióval?azt honnan szedjük elő?"
A havi 20-20k mellett, amit takarekpenztarba fizettek, meg tegyetek felre 30k-t per fo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!