Lehet legálisan kölcsön kérni nagyobb összeget?
"De egyébként ugyan annyit kell visszaadjak :)"
Akkor o gyakorlatilag neked adja ajandekba:
1. Ugyved dijat (ha nem irtok ugyved elott szerzodest valami jelzaloggal, akkor fogtal egy palimadarat :)).
2. Elmaradt kamatbevetelt - amig nalad van a penze, neki nem kamatozik - legalabb 2.5-3%-tol esik el.
3. Tranzakcios ado, hacsak jelenleg nem kp-ben van az egesz.
"Hát nem igazán értem miért esne ő el :)"
Ha peldaul Cetelem takarekszamlara tenne ahelyett, hogy neked kolcsonadja, megfelelo osszeghatar folott 2.75%-ot kapna utana /ev. Ha peldaul lakastakarekot nyitna, akkor durvan 8% folotti eves hozamot erhetne el.
"Mivel mind a ketten bízunk a másikban és tudjuk egymásról, hogy mi van így nincs szükség ügyvédre :) Én nem fogok neki kevesebbet visszaadni ő nem fog kevesebbet számolni visszaadásnál."
Ja, hallottam sok ilyen baratsagrol. Es a vegukrol. :) De meg ha nincs is rossz szandek nalad, a gazdasagban is biztok? Mi lesz, ha beut a kovetkezo valsag es mindketten bevetel nelkul maradtok, neki nagyon szuksege lenne a penzre, neked meg nem lesz mibol visszafizetned.
Mint irtam, talaltal egy palimadarat, orulj neki, hasznald jol ki mielott elroppen! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!