"Inkább a párnád alá tedd a pénzed, de ne banka, és ne takarékba.. Akik eddig neked válaszoltak azok tuti hogy "biztosítási tanácsadók" voltak. Magyarul porszívó ügynökök. Nézd meg mekkora az infláció, ezzel szemben mit ér a banki kamat.."
Én értem, hogy magas az infláció, de azért mégis csak jobb, mintha a párna alá tenném, nem? Valamit azért számít a banki kamat is azért. A másik meg hogy biztonságosabb is, mint otthon tárolni. Nem tudhatod, mikor törnek be nálad és rabolnak ki, mert ahol lakok, már többször is megtörtént másokkal.
2016. máj. 4. 17:06
22/24 anonim válasza:
Azt azért tudni kéne, hogy mint befektetésre gondolsz, vagy csak biztonságba akarod tudni a pénzed?Tulajdonképpen bankba betenni pénzt soha nem érdemes meggazdagodás céljából. A takarék azt hiszem jobban fizet, ha benn van jó sok pénzed,és sokáig nem nyúlsz hozzá.Egyébként a bank meg a tak. szöv. belőled él, úgyhogy mindenképpen valami szépen megfogalmazott akármivel leplezve ők gazdagszanak meg a pénzedből, és ezért még fizetned is kell.Ez olyan pl.hogy adsz Gézának 1000 ft-ot, ha felássa a kerted+ kap 500 ft-ot ha saját szerszámait hozza mert az itt nincs,+250 mert te is használni szeretnéd(ez a kamat).Te ebből levonsz 500 ft-ot, mert nálad tárolta az ásóját,gereblyéjét,lapátját, vigyáztál rá stb.Ezeket te kölcsönadtad Pistának.Elkérsz Pistától 1750 ft-ot bérleti díjként.Gézának kifizetsz 1250 ft-ot(lényegébe 1750-et keresett, mert 500-at levontál).Föl van ásva a kertje Pistának is.Kerestél 500ft-ot, és lényegébe nem csináltál semmit.Így működik mindkettő variáció.És mindenki boldog.
2016. máj. 5. 13:18
23/24 A kérdező kommentje:
# 22
Elsősorban a biztonság miatt helyezném bankba a pénzt, de azért természetesen az sem utolsó szempont, hogy ne fogyjon a pénzem, hanem legalább megmaradjon annyinak, mint amennyit betettem.
2016. máj. 6. 18:17
24/24 anonim válasza:
Ne várj magas kamatra. Tulajdonképpen örvendj ha nem csökken az öszeg az illetékek miatt. Például havi kezelési díj, kártyakibocsátási díj, "mert csak ugy" díj stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!