Folyószámla és fizetési számla szerződés összehasonlítása?
Tegnap láttam a kérdésed, de akkor végül elmaradt a válaszolás.
Gondolkoztam is hogy mit tanulhatsz. Pénzügy szakon túl egyszerű a kérdés illetve hibás, így gondoltam, hogy nem pénzügyes vagy.
Folyószámla köznyelvi és nagyon elterjedt kifejezés, de nem jogi kategória.
Egy bankszámlát lehet használni a gyakorlatban folyószámlaként is, de csak lekötésre is vagy akár megnyitod utána semmit nem csinálsz vele.
A fizetési számla pedig 2009 óta a hivatalos megnevezése a bankszámlának.
(Nem ide tartozik, csak, hogy bonyolítsuk.
A bankszámlaszám pedig pénzforgalmi jelzőszám.
Viszont a pénzforgalmi számla is egy eltérő fogalom. Kb. céges bankszámlák.)
Szóval szerintem valami félreértés van, mivel a szerződéseket nem tudod összehasonlítani, hiszen az egyik nem is jogi kategória mint ahogy írtam.
Nem inkább betétszámla, letéti számla, pénzforgalmi számla vagy valami más?
Hogy-hogy nem jogi kategória? Nézd meg ezeket:
Ptk. 6:391.§, 6:394.§
Nem sok van benne ezekről, de nem csupán egy fogalommeghatározás egyik sem. :) A kötelmi jog része mindkettő.
Egyébként szerintem majdnem ugyanazt írtam, mint amit te itt megfogalmaztál, látok hasonlóságot. Mindenesetre be kellett adni, de soha nem nézi meg a leckéinket. Rejtély marad, hogy mire gondolt a tanár. Talán egészen a vizsgáig, amikor kihúzok egy ilyen tételt és jól megbuktat. :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!