Ezek alapján ajánlanátok bankot?
Édesapám, és édesanyám külföldön élnek,dolgoznak, de én itt maradtam. Szeretnének nekem havi x eurót utalni a megélhetésem segítésére.
Azt hallottam,hogy a legtöbb bank az euróban utalt pénzt automatikusan átváltja forintra, így viszont akár ezreket is veszíthetek! Ez tényleg így van?
Ha 1000-2000 forintot bukok, az még nem nagy probléma.
Nem igazán tudom mi alapján kéne bankot választanom, hiszen ránézésre nekem (egyszerű 19 éves lánynak) mind egyforma. Köszi a segítséget!
Ha itt költöd el, mindenképpen át kell váltani. Az OTP-nél viszonylag alacsonyabb a marzs, mint a többinél, 1 százalék körül van a devizaközéphez képest, a többinál 2 százalék. 19 évesen kaphatsz ingyenes junior számlát náluk. 2 euró a díja, ha 100 euró fölötti összeget utalnak rá. Én így látom ebből:
Ha devizaszámlát nyitsz, az drágább lehet, mint havi 10-20 euró, ami így lejön, és ha kiveszed, vagy elköltöd forintban a pénzt, akkor szintén bukod az árfolyamkülönbséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!