Ha van 2 számlám ugyanannal a banknal es az egyiket csak lakáskölcson hitel befizetesere hasznalom, ha nem fizetem be időben a kölcsönt, dönthet úgy a bank, hogy a masik számlámról leemeli az összeget?
pedig nalám ugytunik ez törtent,-15000 eltunt a szamlárol oly cimszó alatt,hogy hitelezéssel kapcs.terheles.
számlaszam nincs,csak az ugyintezesi szamom ahhoz a szamlahoz!
Valószínű a hitelszerződésedben van egy olyan kitétel (ami egyébként törvényes, ha a felek ebben megegyeznek), hogy ha nem fizeted időben a törlesztőrészletet (pl. nem tudja levonni a számládról automatikusan), akkor jogi úton történő követelés nélkül is, a banknál kezelt más pénzeszközeid beszámíthatja a lejárt tartozásodba.
A leírtak alapján ez történt.
Nincs ilyen a szerződesbe,nem is törtent meg ilyen soha,15-ig kell fizetnem,18-án eltunt a penz amit nem ertettem hova lett,ma kap
tam meg a szamlalevelet igy derült ki szamomra.
A közleménybe ennyi van:NORMAL DR PRI OD PAYMENT
Esetleg tudja valaki ez mit jelenthet ?
3-as vagyok.
Nem tudom mit jelent a közlemény. A payment fizetést jelent, de ebben a kontextusban ez sok minden lehet. A normal szó jelentése evidens.
A prior elsődlegest jelent.
De így összerakva nem tudom mit takar.
Melyik bankról van szó?
Az, hogy a most megterhelt számlád mikor nyitottad irreleváns, hiszen ahogy írtam megterhelhetik az adott banknál lévő más pénzeszközeid is.
Ha a szerződésben nem is, az ÁSZF-ben valószínű benne van. Bár szerintem ilyen jelentős kérdést, inkább a szerződésben kell(ene) rögzíteni. Ami nem jelenti automatikusan, hogy jogtalan volt a terhelés.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Az Erste bankról szó egyebbkent!
3. ill. 7. választ író vagyok
Az Ersteről konkrétan tudom, hogy így csinálja és a szerződésben is rögzíti.
(Lehet, hogy régen más sablon szerződést használt, de akkor pedig ÁSZF-ben biztos benne volt akkor is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!