MI történik ha nem fizetek a T-mobiltól átküldött behajtó irodának? 70e ből 400e Ft lett egyik hónapról a másikra. Nincs a nevemen semmi.
" tény és való, hogy önhibámból kifolyólag jutott el idáig.."
Na, végre eljutottunk idáig is :-) Az elején még kikérted magadnak. már majdnem kezdtelek sajnálni (de komolyan, ez most nem cikizés), mikor írtad, hogy nem tudjuk a hátteret - azt hittem, betegség miatt kerültél rossz anyagi helyzetbe, s azért nem tudtál fizetni) - erre kiderül, hogy külföldön vagy. Akkor hadd ne sajnáljalak...
Meg "nincs a nevemen semmi" ... Egyszerűen csak egy újabb kérdező, aki külföldre menvén meg akarta úszni a tartozás kifizetését.
"(vagy mégsem? Ha a T.kom nem válaszol az üzeneteimre és nem tudok levelezési címet változtatni?)"
telefon is van a világon. Meg skype, az még ingyenes is.
Netán az sem megoldhatatlan, hogy egy levélben - ez már csak azért is jó lett volna, mert utána nyoma is van a válasznak - megérdeklődöd, mégis miből áll ez a tartozás?
És ez nem 1 hónapja történt, ha már itt tart az ügy...
Nem kiosztani akarlak, csak fel kéne már nőniük az embereknek, hogy ha tartozom és nem fizettem, akkor ezt nem lehet elmismásolni, be fogják hajtani. Van olyan, hogy európai fizetési meghagyás, úgyhogy ha itthon nem tudják behajtani, akkor majd kint fogják.
igen-igen, úgy kezdődött, hogy kikéred magadnak. pedig nem kéne, mert nincs igazad.
az a legnagyobb kamu, hogy egyik hónapról a másikra lett ennyi. ez kizárt. eltelt ott már jónéhány hónap...
nekem is volt végrehajtásom, egy bebukott lakáshitel miatt. a végrehajtó költsége 600 ezer ft volt. azóta mindenkinek elmondom, hogy nem érdemes eljutni idáig.
vagy a szolgálatóval, vagy a behajtóval kell egyezkedni, és igenis partnerek a részletfizetésben, csak ők azt látják, hogy te letojod az egészet, ezért adták át.
szinte biztos, hogy haaz elején felveszed velük a kapcsolatot, ők magul ajánlanak valami megoldást.
írtál nekik, de nem válaszolnak... mily meglepő! majd kapsz választ, csak van egy 15 vagy 30 napos feldolgozási idő!
az előtt kellett volna gondoskodni a dolgaidról, hogy leléptél az országból. nem utólag kapkodni. komolyan, erre nem gondoltál? és senki nem is mondta a családból?
külföldi lev címet egyébként nem igazán állítanak be a szolgáltatók. az nekik is költség, oda küldeni a levelet.
ne haragudj már, de van elektronikus számla, amiről e-mailben kapsz értesítést, és szépen átutalod az összeget.
én 10 éve nem tettem be a lábam postára, mindent utalok. gyorsabb, kényelmesebb, olcsóbb.
a végrehajtás folyamatát már leírták, az összeg ezután is csak nőni fog, és ha 5-10 év múlva hazajössz családot alapítani, rohadt kellemetlen lesz egyből adóssággal indítani...csak gondolj bele, egy 1 milliós személyi kölcsönt 5-7 évre adnak egy átlagos fizetésre, akarod majd ennyi éven át megszenvedni a mostani butaságod?
Hogy némi pozitívum is legyen, sajt példám hasonló volt a T-Commal mint a tied.
Mielőtt külföldre mentem, kikapcsoltattam a szolgáltatást, erről kaptam is határozatot, hogy ok. Majd miután elmentem, elvileg a megszűnő tartózkodási helyemre küldtek egy részszámlát, amit így nem fizettem be, a megbízottak pedig nem is tudtak róla, hogy jött volna bármiféle számla, vagy értesítő. Vissza került hozzájuk, tartózkodás hely ismeretlen felirattal, mert külföldi címet a változó telephelyi munkavégzés miatt nem is tudtam volna neki megadni, meg minek is, ha már egyszer kaptam arról levelet tőlük, hogy a hűségidőn túl következő hónaptól ki is kapcsolják a szolgáltatást. Ez volt 2009-ben, 2014-ben "eszükbe jutottam" ( persze ez sem így volt, csak küldözgették a leveleket az egykori lakóhelyemre, ahelyett, hogy az akkor is állandóra küldték volna, ahova már a követeléskezelő küldte 5 év múltán a felszólítót. javukra legyen szólva nekik mindegy is, hiszen két kézbesítetlen levelet is kézbesítettnek kell tekinteni ..)hogy van 1 teljes havi és egy tört havi tartozásom, 28 ezerrel, amiből így lett a követelés kezelő költségével együtt 90 ezer. Felvettem velük egyből kapcsolatot, kiderült a teljes havit sem én, sem ők nem tudják bizonyítani,- mivel én bemutattam nekik, hogy én kértem, ők nyugtázták és visszaigazolták a kikapcsolást, amit kötve hiszem, hogy megtettek volna hűség időn belüli számlatartozással, indoklás nélkül.
Emellett hogy jogos-e ez a követelésük, pláne hogy 2 hónappal lejárt az 5 év, így el is évült,a kisebb összegű, meg 2 hónap múlva futott volna ki, ha hagyják..
Szóval az egész követeléskezelői díj felszámolása így nem állja meg a helyét, számolják újra, vizsgálják felül.
Ennek az lett az eredménye, hogy ha anno a T-com a tudtukra adott kérelemben foglaltaknak megfelelően, nem a kiköltözött üres ingatlanhoz küldözgeti a levelet, a levelezési címre, hanem a szerződés szerinti állandó címre, akkor tudtam volna róla, hogy az utolsó havi összeg mennyi és be is lett volna fizetve, de mint évente 2 alkalommal hazajáró, erről a megbízott szomszéd sem tudott semmit, mert meg sem kapta, helyette a Posta visszaküldte.
A végén a számla összegével megelégedtek ami 11 ezer volt.
Vagyis végrehajtás alá sem tudtak így vonni, mert ellentmondtam, bizonyítottam részben az igazam.
ezt Te is megtehetted volna ezelőtt.
Ha a Mokktól kapsz fizetési meghagyást, még akkor is lesz erre lehetőséged 15 napon belül, de annak a költségét, amit ők megelőlegeznek a közjegyzőnek, azt már neked kell fizetned a többivel ( alap tartozás, kamatok és követelés kezelő díja) együtt.
Ha ennek nem mondasz ellent, akkor jogerőssé válik a fizetési és kérhető a végrehajtás. A végrehajtás illetéke is téged fog terhelni, és a végrehajtás átkerül egy önálló bírósági végrehajtóhoz, aki a szükséges intézkedések költségeit ( banki inkasszó, fizetésletiltás, földhivatali bejegyzés , munkadíj stb) még rá fogja tenni pluszba- Ha akkor kapcsolsz, és egyezkedsz vagy a végrehajtást kérővel, vagy a végrehajtóval,akkor ezek a költségek duplázódnak azáltal, hogy a visszavonás díjai megegyeznek a kihelyezés díjával. Ha pl. megállapodsz részletfizetésben és nem megfelelően törleszted, akkor újra felszámolódnak ezek a díjak és nem áll meg a folyamat egész ideje alatt a kamat sem. Szóval lehet ez még sokkal több is. Az elmúlt években volt részem 7.800 Ft-os közös költségből fizetni 1 milliót is más helyett és ugyanakkor indítottam már több ilyet én magam is, pár tízezres, de milliós tartozásra is, ami sokszorosát kellett így fizessék nekem jogosan.
Szóval nem rossz eszköz ez, ha jogosan követel valaki, de semmi esetre sem ajánlott nem tudomást venni róla, majd eltorzítva a sztorit az ártatlanságot védeni utólag a gonosz szolgáltatóval szemben, a felelősség vállalás hiányában.
Norbi, úgy látom, már megint hasonlóan látjuk a dolgokat :-)
(21-es, a "kis KATA-s)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!