MI történik ha nem fizetek a T-mobiltól átküldött behajtó irodának? 70e ből 400e Ft lett egyik hónapról a másikra. Nincs a nevemen semmi.
"Tehát nem megveszem hitelre és eltűnök témáról van szó...."
Nem is írt ilyent senki. A hitelkártyás tartozást csak példának írtam, hogy a nagyságrendeket érzékeltetni tudjam.
De tény, hogy 70 000-es tartozást hoztál össze, és az nem egy havi megcsúszás. Ha megcsúszol, de igyekszel fizetni, akkor a cég nem adja át követeléskezelőnek, mert azon bukik, hanem partner a közös megoldásban. És nem is egy - két hónap után adja át.
"A bírósági végrehajtó elvihet más tulajdonát úgy, hogy az én tulajdonomként könyvelik el, csak mert épp ott vagyok?"
Ha nem tudod igazolni, hogy nem a tiéd ( pld. más nevére szóló számlával, vagy albérletben ott a főbérlő, aki nyilatkozik, hogy az a szekrénysor vagy festmény az ővé), akkor igen.
És azt nem kéne bizonyítani, hogy az én tulajdonom?
Mint írtam külföldön vagyok, és próbáltam elektronikus úton felvenni a kapcsolatot a T.kommal csak, hogy folyton automatikus válasz üzenetet kaptam. Most pedig jött egy behajtói levél. A t.komtól pedig nem jött levél.
"És azt nem kéne bizonyítani, hogy az én tulajdonom? "
Nem.
Szinte gondoltam, hogy nincs a nevedem semmi.:-)
Várd meg, mig legalább 1 miska lesz.
Kérdező, két dolgot javaslok, mielőtt tényleg nagy lesz a baj:
1. vedd fel a kapcsolatot a követeléskezelő (behajtó) irodával
2. Kérd jogász segítségét, és olvasd el a végrehajtásról szóló törvényt
Nem dacoskodj, ne akadékoskodj, ne dug homokba a fejed, mert ha ezt csinálod, akkor házhoz mész a lóf***ért.
A tulajdon bizonygatáshoz még hozzátenném:
Ha nem vagy "otthon", és a távollétedben nyitják fel az ingatlant, akkor mégis hogyan akarod bizonygatni, hogy mi a Tiéd és mi nem?
Ilyen esetben az van, hogy ha olyan ingóságot foglalnak le, ami nem a Tied, és a jogos tulajdonos hivatalos irattal tudja igazolni, hogy az övé, akkor visszakapja, ha nem tudja igazolni, akkor peres úton tudja csak visszakövetelni, másképp nem. Ezt hívják igénypernek.
Még a közös bankszámla leinkasszálása esetén is ez van, ha csak az egyik bankszámla tulajdonos az adós. A másik bankszámla tulajdonos csak igényper útján tudja érvényesíteni követelését a leinkasszált összegből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!