Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » MI történik ha nem fizetek a...

MI történik ha nem fizetek a T-mobiltól átküldött behajtó irodának? 70e ből 400e Ft lett egyik hónapról a másikra. Nincs a nevemen semmi.

Figyelt kérdés
T-mobil, behajtás, behajtó iroda, tartozás,

2016. márc. 18. 20:38
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

"Tehát nem megveszem hitelre és eltűnök témáról van szó...."

Nem is írt ilyent senki. A hitelkártyás tartozást csak példának írtam, hogy a nagyságrendeket érzékeltetni tudjam.

De tény, hogy 70 000-es tartozást hoztál össze, és az nem egy havi megcsúszás. Ha megcsúszol, de igyekszel fizetni, akkor a cég nem adja át követeléskezelőnek, mert azon bukik, hanem partner a közös megoldásban. És nem is egy - két hónap után adja át.

2016. márc. 18. 21:30
 12/25 anonim ***** válasza:

"A bírósági végrehajtó elvihet más tulajdonát úgy, hogy az én tulajdonomként könyvelik el, csak mert épp ott vagyok?"

Ha nem tudod igazolni, hogy nem a tiéd ( pld. más nevére szóló számlával, vagy albérletben ott a főbérlő, aki nyilatkozik, hogy az a szekrénysor vagy festmény az ővé), akkor igen.

2016. márc. 18. 21:32
 13/25 A kérdező kommentje:

És azt nem kéne bizonyítani, hogy az én tulajdonom?

Mint írtam külföldön vagyok, és próbáltam elektronikus úton felvenni a kapcsolatot a T.kommal csak, hogy folyton automatikus válasz üzenetet kaptam. Most pedig jött egy behajtói levél. A t.komtól pedig nem jött levél.

2016. márc. 18. 21:39
 14/25 anonim ***** válasza:
Neked kell bizonyítani, hogy nem a tiéd. Ha másé, mit keres ott, ahol laksz? A végrehajtó vihet mindent, a cserepes kaktusztól a kiskanálon át a szőnyegig. Ilyen tárgyakról senki sem várhatja el, hogy bebizonyítsa, hogy Nemfizető Adós vagy Közesincsazügyhöz Másikember tulajdona. Abból indul ki, hogy amit Nemfizető Adós használ, az az övé, és viszi. Máskülönben miért használná?
2016. márc. 18. 21:47
 15/25 anonim ***** válasza:

"És azt nem kéne bizonyítani, hogy az én tulajdonom? "

Nem.

2016. márc. 18. 21:51
 16/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat. Bár teljesen irreálisnak tartom az összeget, tény és való, hogy önhibámból kifolyólag jutott el idáig..(vagy mégsem? Ha a T.kom nem válaszol az üzeneteimre és nem tudok levelezési címet változtatni?) Nyilvánvalóan kifizetem az összeget mivel idáig senki sem akar eljutni, csak érdekelt valakinek volt-e esetleg ezzel a szolgaltatóval ilyen jellegű problémája. Azt, hogy ezért kerülnek ennyibe a készülékek most, azt hagy ne kommentáljam.
2016. márc. 18. 21:56
 17/25 A kérdező kommentje:
Miért nem?
2016. márc. 18. 21:57
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Szinte gondoltam, hogy nincs a nevedem semmi.:-)

Várd meg, mig legalább 1 miska lesz.

2016. márc. 18. 23:03
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, két dolgot javaslok, mielőtt tényleg nagy lesz a baj:

1. vedd fel a kapcsolatot a követeléskezelő (behajtó) irodával

2. Kérd jogász segítségét, és olvasd el a végrehajtásról szóló törvényt

Nem dacoskodj, ne akadékoskodj, ne dug homokba a fejed, mert ha ezt csinálod, akkor házhoz mész a lóf***ért.

2016. márc. 18. 23:11
 20/25 anonim ***** válasza:

A tulajdon bizonygatáshoz még hozzátenném:

Ha nem vagy "otthon", és a távollétedben nyitják fel az ingatlant, akkor mégis hogyan akarod bizonygatni, hogy mi a Tiéd és mi nem?

Ilyen esetben az van, hogy ha olyan ingóságot foglalnak le, ami nem a Tied, és a jogos tulajdonos hivatalos irattal tudja igazolni, hogy az övé, akkor visszakapja, ha nem tudja igazolni, akkor peres úton tudja csak visszakövetelni, másképp nem. Ezt hívják igénypernek.

Még a közös bankszámla leinkasszálása esetén is ez van, ha csak az egyik bankszámla tulajdonos az adós. A másik bankszámla tulajdonos csak igényper útján tudja érvényesíteni követelését a leinkasszált összegből.

2016. márc. 19. 05:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!