Elméleti-piaci-reális árfolyam között mi a különbség?
Segítséget szeretnék kérni.
A kötvények témakörét tanulva, több jegyzetből való tanulás során már elveszítettem a fonalat. Van különbség a(z)
- elméleti árfolyam
- piaci árfolyam
- reális árfolyam között?
Ha van, akkor mi az?
A könyvekben, jegyzetekben való kutatásom során sokszor találkoztam ugyanazokkal a képletekkel az egyes esetekben, s ebből nekem az jött le, hogy ez a 3 ugyan az. Viszont ha ugyan az, akkor nem értem a gyakorló feladatsorom kérdéseit. :(
Szeretném kérni, hogy valaki tegyen ez ügyben rendet a fejemben.
S nem szeretném, ha valaki ezért lehurrogna (ahogy egyesek szoktak itt másokat), mert még csak most tanulom ezt a témát.
Köszönöm.
Józan paraszti ésszel:
Piaci: a tényleges árfolyam
Reális=elméleti: valamilyen kalkulációval kiszámított árfolyam, aminek "lennie kellene" az árfolyamnak
Köszönöm.
Nah, akkor nem értem a tanár által kiadott jegyzetet.
Kérdés: Hogyan függ a kötvény elméleti árfolyama a ......
Válasz: kiszámolta az egyes esetekben (diszkont, egyösszegű, egyenletes törlesztés) a piaci árfolyamot. S így látszik a különbség.
Illetve a kiadott jegyzetben:
Kérdés: mennyiért érdemes megvásárolni...?
Válasz: kiszámolta a reális árfolyamot.
Mígy az internetre az oldalára feltöltött jegyzet (ami a nappalisoknak szól) ugyan ezen feladatnál:
Kérdés: mennyiért érdemes megvásárolni...?
Válasz: kiszámolta a piaci árfolyamot.
Akkor én most már nem értek semmit. :(
Köszönöm a válaszokat előre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!