Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi a különbség az alábbiak...

Mi a különbség az alábbiak között? Lehet, hogy egyik ugyanazt jelenti, mint a másik?

Figyelt kérdés

Nem értem mi a különbség illetve van-e különbség a következő szavak között:

-átváltási árfolyam

-tőzsdei árfolyam

-hivatalos árfolyam

-deviza árfolyam

Ha esetleg akad itt egy közgazdász, vagy valaki aki jártas a pénz világában és elmondaná, hogy melyik mit jelent azt megköszönném.

2012. okt. 5. 14:21
 1/4 anonim ***** válasza:
nem vagyok benne biztos, de sztem a hivatalos árfolyam az a Magyar Nemzeti Bank oldalán feltüntetett árfolyam, az átváltási az az h egy pénzváltó mennyiért váltja az adott valutát egy másikba, a valuta az kb az a pénz amit megtudsz fogni, ezzel szemben a deviza az amit nem (számlapénz) és azt más összegen váltják =deviza árfolyam. A tőzsdét nem vágom semennyire
2012. okt. 5. 15:55
 2/4 anonim ***** válasza:
a tőzsdei max azt tippelném, h ugye az árfolyamok folyamatosan napközben is változnak és akik a tőzsdéznek azok ezeket a változásokat kihasználják és erre vonatkozhat
2012. okt. 5. 16:23
 3/4 anonim ***** válasza:

Átváltási árfolyam: ha bemész egy valuta váltóba ott különböző áron veszik és adják a valutákat, ez az átváltási

Tőzsdei -II-: ez a tőzsdére vonatkozik

Hivatalos -II-: Az ország nemzeti bankja által közölt árfolyam(Magyarországon az MNB)

Deviza Árfolyam: más néven a külföldi valuták(pénzek) árfolyama

Remélem tudtam segíteni.

2012. okt. 5. 17:02
 4/4 A kérdező kommentje:
ok köszönöm mindenkinek
2012. okt. 5. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!