Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Gond lehet abból, ha nem...

Gond lehet abból, ha nem fizetem vissza a diákhitelt? Ráterhelhetik-e szüleim házára? Elévül? Csak akkor tudnák behajtani, ha a nevemen lenne valamilyen tulajdon (ház, autó)?

Figyelt kérdés
Ha külföldön dolgozom, be tudják hajtani?

2016. febr. 26. 03:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
89%

"azért a nehezem megkeresett euróimat nem adnám oda könnyen"

"havi százezrével pár hónap alatt ki lesz fizetve"

Ha ilyen könnyen vissza tudod fizetni (a nehezen megkeresett pénzből), akkor különösképp elszomorító hozzáállás, hogy meg akartad úszni :-(

(2-es vagyok)

2016. febr. 26. 16:16
 12/24 anonim ***** válasza:
96%

"de azért a nehezem megkeresett euróimat nem adnám oda könnyen"

Ne cigánykodj, koma.

2016. febr. 26. 23:25
 13/24 anonim ***** válasza:
89%

Remélem, hogy a NAV a külföldre távozott diákhitelesekre rendesen rászáll majd... mert megérdemlik.

Én tolom be a járulékokat, adókat az államnak, amely a diákoknak osztja szét röhejes kamatokért, cserébe a legtöbbnek az a legnagyobb gondja, hogy hogyan bújjon ki a visszafizetése alól. Csak remélni merem, hogy nem ők fogják valamikor vezetni ezt az országot ilyen hozzáállással...

2016. febr. 27. 06:09
 14/24 A kérdező kommentje:
Jóvanna, csak eljátszottam a gondolattal, mi lenne ha nem fizetnék. :D
2016. febr. 28. 16:48
 15/24 anonim ***** válasza:
20%
Én Ausztriaba lakom és dolgozom.3 éve felmondták már a diákhitelem.néha kldenek levelet anyámékhoz azok nem veszik at.nem kerestek külföldön nem tudjak hogy hol vagyok.nincs a nevemen semmi az eletben nem fogok fizetni semmi nem torténhet többen is vagyunk így a kinti ismeretségi körben direkt nem fizet senki. Ha soha em akarsz hazamenni dolgozni és M.on lakast venni ne fizess
2016. márc. 3. 22:00
 16/24 anonim ***** válasza:
90%

Kedves Utolsó Válaszoló!

Azért várd még ki a végét...

Azért, mert nem veszik át a levelet, a rendelet hatályánál fogva egy idő után átvettnek minősül még akkor is, ha fogalmad nincs, hogy mi állhatott benne.

Az állam nem mond le a pénzéről, ezt sose felejtsd!

Ilyen hozzáállással remélem jól kicsesznek Veled odakint egyszer.

2016. márc. 4. 04:53
 17/24 anonim ***** válasza:
88%

"kldenek levelet anyámékhoz azok nem veszik at.nem kerestek külföldön nem tudjak hogy hol vagyok."

De vicces vagy - gondolod, hogy a mai világban különösebb gondot okoz valakinek a telefonját vagy az IP címét lenyomozni... Azért csak beszélsz a szüleiddel, internetezel, stb.

Arról nem beszélve, hogy létezik olyan, hogy "Európai Fizetési meghagyás", aminek keretében külföldön is behajtható bármilyen tartozás, így a diákhitel is, s mivel a szerződés felmondásakor a Diákhitel Központ átadja a NAV-nak, onnantól ez adó módjára behajtható. Ráadásul, mivel határokon átnyúló ügylet lesz, nem csak a magyar végrehajtási költséget kell még majd pluszban fizetned, hanem a külföldi eljárást is. Tetemes summa lesz pluszban...

Szóval azért, mert nem tudsz valamiről vagy homokba dugod a fejed, attól még az létezik :-)

2016. márc. 4. 12:01
 18/24 anonim ***** válasza:

Akkor lesz vicces, ha egyszer lesz bármi a nevén. Autó. Lakás. Esetleg a nyugdíja...

Mekkora sírás lesz abból.

Amúgy pont azért küldik a leveleket, mert az a harmadik próbálkozás után átvettnek minősül, innentől kezdve pedig nem fog elévülni a tartozásod.

Vicces lehet, ha egyszer nem érted, mert ennyire buta vagy. :/

2016. márc. 4. 21:06
 19/24 anonim ***** válasza:
89%

... még csak az sem gond, ha senkid nincs idehaza, ugyanis kirendel a bíróság egy ügygondnokot a NAV megkeresésére, aki úgy képvisel Téged, hogy még csak fogalmad sincs róla.

Ez az a történet, mire hazaér az adós külföldről, eladják a házat a feje fölül.

Persze Neked még házad nincs. MÉG. De van jövedelmed még ha külföldön is. :)

2016. márc. 5. 04:43
 20/24 anonim ***** válasza:
89%
Egyre több a nemzetközi egyezmény az adókerülés ellen. A svájci bankszámlákat is kiadják már kormányoknak, egy diákhitelest is meg fognak találni előbb-utóbb. Annyi ideig nem éltek, hogy ez ne következne be, és akkor megy az inkasszó kamatokkal együtt az osztrák, német, angol stb. bankszámlára is, vagy felkeres az ottani végrehajtó.
2016. márc. 5. 07:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!