Milyen a K&H Bank e-bank szolgáltatása? Gyors, megbízható, könnyen kezelhető?
Kedves kérdező!
Nem feltétlenül kell chip kártya, még nagy összegű tranzakciókhoz sem. Az, hogy mekkora összegű tranzakciót tudsz kezelni, azon múlik, hogy mekkora limitet állítasz be. Ezt is tudod e-bankban intézni.
A felhasználó neves belépést a 7-es hozzászóló jól írta le. Minkét módszerrel, tehát chipkártyával és felhasználónév/jelszó párossal be tudsz lépni. Én mindkettőt használom, egyikkel sincs soha problémám. A csipkártyát és az olvasót is ingyen biztosítja a bank, firefox alól fél perc alatt be lehet üzemelni, és még sosem kellet amiatt hívni az ügyfélszolgálatukat, mert nem tudtam volna belépni.
Összegezve a véleményem, szerintem megbízható, könnyen kezelhető, és jól strukturált az e-bankja a K&H-nak. Nem ismerem az OTP e-bankját, ahhoz nem tudom hasonlítani. De szerintem nem fogsz benne csalódni. :)
10-es válaszoló, nem tudom, honnan veszed amiről beszélsz? És ne állítsd, hogy hazudok, mert ebben az esetben Te hazudsz! Nem pontozlak le, mert nem érdekelsz, se Te, se a pontozásod, de ne állíts valótlant! Chipkártya nélkül is pontosan ugyanazt kapod, mint kártyával! Ez tény! több százezres nagyságrendben utaltam kártyával, és anélkül is. Amióta a K&H-nak e-bankja van, azóta használom! Még a régi verziót is használtam, tudom, miről beszélek! Az állításoddal megtévesztesz embereket. Miért jó ez neked?
Kérdező, Az e-bankan van egy demó verziója, ahol meg tudod nézni, milyen. Itt találod: [link]
Úgy is eléred, ha a KHB.hu oldaról jobb felső sarokban a narancssárga K&H e-bank dobozban, a demo-ra kattintasz.
Néz be,és győződj meg magad róla, neked tetszik e.
Amiben biztos lehetsz, chip kártya nélkül is egy jól kezelehteö felületet kapsz, és akkora összegú tranzakciókat végezhetsz rajta, amekkora limitet magadnak beállítasz. ;)
Te hazudsz:
a K&H honlapjáról idézek: A K&H e-bankot SMS és chipkártyás azonosítással is használhatja. SMS azonosítás esetén a bankszámláról naponta elutalható összeg maximum 500 000 forint, chipkártyás azonosítással pedig nincs korlátozás. A chipkártyás azonosítás magasabb szintű biztonságot nyújt az e-bank használatához, hiszen a belépéshez a biztonsági PIN kód mellett szükséges még egy eszköz, a chipkártya is.
Szóval az sms-es verzió igen is korlátos, és nem teljes körű szemben az OTP-vel, ahol minden működik sms-sel is.
"Egy félkész, igénytelen, fapados, gagyi netbank, amit kaptok a chipkártya nélkül. "
Ha nem használod, miért hadobálsz róla?
Használom, mivel apám KH-s, 71 éves, és egyedül folyton bénázik. Adtam neki karácsonyra egy laptopot, Windows 10 van rajta, ne tudd meg, mit összesz...ptam, mire felraktam rá a hülye KH-s netbankot, hogy elinduljon. Edge-ben nem megy, telepíts külön böngészőt a kis programjuknak, mert nem bírja a követni a fejlődést.
Egyszer elromlott az a nyomi kártyaolvasó, mert olyan bénát adnak, hogy ha nagyon vigyáznak rá, akkor is könnyen megtörik a kábele, akkor rendesen meg is voltunk lőve. Jó, mi nem csak 10 ezer forintokat utalgatunk, előfordul, hogy több százezret kellett, vagy több milliót, mert mindegy, hosszú. Az öreg néha nem tudja, hogy kell visszaváltani a befektetési alapjait, viszont kell neki sürgősen 2 millió garázsra meg ilyenek. Aztán adná vissza, de nem tudja chipkártya nélkül. Szerintem igen is bosszantó, hogy ott van a pénzed egy számlán, és nem tudsz hozzáférni, mert egy nehézkes hardveres megoldást talált ki a bank erre biztonsági okokból, holott lenne biztonságos szoftveres megoldás is.
Kedves félre beszélő 66%!
Az általad idézett szöveg: "... A K&H e-bankot SMS ÉS chipkártyás azonosítással is használhatja ...". Felhívom figyelmedet az ÉS szóra!
SMS alapú belépésnél is teljes értékű e-bankot kapsz. Ez tény!
Rá futólag kerestem az általad idézett részre a K&H lakossági e-bank felhasználási útmutatójában, de nem találtam. Meglehet, az én hibám. Megtennéd, hogy belinkeled az idézeted forrását? Puszta kíváncsiságból kérem, kíváncsivá tettél!
500e ft.- nál nagyobb összegeket nem szoktam utalni, de ám legyen ez a limit korlátozás. Ennek ellenére továbbra is azt mondom, a chipkártyás belépés sem komplikált, és az eszközöket a bank biztosítja. Nem mellesleg a kérdező is említette, hogy általában kis összegű tranzakciókat bonyolít, tehát számára ez sem lehet feltétlenül probléma.
Mielőtt nyelvtani javításba kezdesz, korrigálom az előbbi mondatom hibás részét. "Rá futólag kerestem az általad idézett részre..." Helyesen: "Rá kerestem futólag az általad idézett részre..."
figyu, nem tudom mit bénáztál vele, de egyáltalán nem bonyolult beüzemelni a chip kártyát! :) Edge-t még véletlenül sem használnék, a mozila tökéletesen elboldogúl vele. Egyébként is azt használom, esetleg a chrome-ot. Szóval ez a téma kilőve. Nekem a napi limitem 400e-re van állítva. Ekkora tétellel még soha nem volt gondom, sms-es belépéssel sem. ;)
Nem ismerem Apukád, de magad mondtad, hogy "folyton bénázik". Biztos a k&h e- bank hibája ez? :)
Itt a link: [link]
le kell nyitni +-jelet az azonosítóeszköz váltása pontnál.
Amúgy lehet, hogy csak én húzom fel magam nagyon ezen a nyomi KH-s netbankon, mert már vagy ötször telepítettem gépekre, hol apámnál, hol nálam. Ha valamit elsz---rt a gépén, és újra kellett rakni a Windowst, akkor mindig újra kellett rakni ezt a nyomi csipolvasót is, és mindig volt valami gebasz vele. Sima sms-sel meg sosem volt jó, mert hát mi mindig több pénzt akartunk utalni, vagy valami olyat csinálni, amit nem engedett.
Szóval nálam az OTP a nyerő, ha annak a netbankjában akartam valamit csinálni a saját pénzemmel, akkor sosem szívattak ilyen csipkártyákkal, telepítőszoftverekkel, hibaüzenetekkel stb. Apukám amúgy szereti ezt a KH-t is, pedig a múltkor is úgy eltette valahová a chipkártyáját leolvasóstól, hogy két napig kereste... Egyszer meg lejárt a csipkártyája, amiből nem küldenek újat, de nem is értesítik, hogy lejárt, és akkor meg nem tudott belépni. Szóval voltak már bosszantó esetek. Nekem nem kéne, de másnak lehet, hogy jó ez is.
Nem beszélek félre. Már miért ne lenne komplikált a belépés, amikor telepíteni kell egy szoftvert a gépre, és nem is fut minden böngészőben rendesen a program?
Persze, azon a gépen, ahová már telepítették, és sikerült megbirkózni a nehézségekkel, tényleg nem nehéz használni a csipkártyát, de ahol nincs fent, ott meg vagy lőve. Pl. ha a munkahelyeden vagy, és gyorsan kellene átutalni pénzt, hát meg lennél lőve rendesen. Főleg ha nem telepíthetsz kedvedre böngészőket meg programokat a gépre. OTP-nél nem lenne ilyen probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!