Ha egy hitelkártya igénylést is elutasít a bank akkorlehet hogy a CSOKOT se kapjuk meg?
Ez egy nagyon érdekes kérdés. Kiderült, hogy miért utasították el? Mert sok helyen ezt sem mondják meg.
Ha józan paraszti ésszel átgondoljuk, akkor nem kapnátok meg. Egy 100-200 ezres kártyához sem vagy(tok) hitelképes(ek).
De ennek több oka lehet.
KHR-es vagy? Van egyéb hiteled? Lehet, hogy az igényléskor épp mínuszban volt a számlád? A jövedelmed túl alacsony?
Van, amin ezek közül lehet segíteni, van, amin nem.
Ha van egyéb hiteled, és már nem sok van hátra, akkor érdemes lenne minél hamarabb kitúrni, havonta többet fizetni, vagy családi segítséget kérni, ha van rá mód.
Ha egy régebbi nem fizetett htel miatt 5 évig rossz adósként szerepelsz a KHR-ben, azzal nem tudsz mit kezdeni.
Ha épp mínuszban voltál, figyelj rá, hogy mostantól ne legyél.
Ha keveset keresel, de a házastársaddal együtt már eleget, akkor ez megoldódik. Bár akkor az kérte volna a hitelkártyát, akinek jobb a jövedelme, nem?
A hitelkártyánál a hitel egyedüli fedezete a fizetésed, míg a CSOK-nál egy ingatlan. Ez nem mindegy. Viszont úgy tudom, ezeken a házakon lesz egy elidegenítési tilalom, azaz 10 évig nem adhatod el. De vajon ez a bankokra is vonatkozik majd, hogy nemfizetés esetén nem tehetik rá a kezüket?
Ha bank lennék, és nem keresnél eleget, még a pároddal együtt sem, csak az ingatlanfedezet miatt nem adnék nektek hitelt, mert nem tudnám elárverezni sem. Az állami szabályozás miatt évente olyan kevés házat lehet árverezni, hogy a bankok soha nem jutnak a pénzükhöz. Nekik az a jó, ha törlesztesz. Pénzt akarnak, nem a házat. Szóval arra kíváncsiak, tudsz-e fizetni.
Mennyit kerestek?
10 milliós hitel egyikőtök fizetését simán elviheti. Minimálbérből lehet ki sem jönne a törlesztő.
Igaz, nekem rossz hitelem van, de egy 5-6 milliós hitelre havi 55 ezret fizetek. Ha nagy vonalakban számolunk csak, akkor te egy 2x ekkora hitelre ki tudsz fizetni havi 100-at, úgy, hogy utána még meg is élj, kifizesd a rezsit, és felnevelj 3 gyereket? Marad annyi? A bank sem hülye, tudja, hogy ha kevés pénzed van, akkor a gyerekednek fogsz enni adni, és nem a törlsztőt fogod fizetni.
előző vagyok. ezt ma találtam, csak munkahelyen nem akartam vele játszani, én is most kezdem.
nézd meg:
Fiktív példákkal tesztelheted, jogosult lennél-e csokra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!