Mi a teendő, ha a bankautomata elnyeli a bankkártyát?
Jó, részben igazad van!
De a helyzet - némileg leegyszerűsítve - adott egy HIBÁS ATM, amibe az ügyfél bedugja a kártyáját, behúzza, se kép, se hang, elnyeli.
Ok, telefon, ügyfélszolgálat: közlik, hogy nincs mit tenni, keresztet vethetsz a kártyádra.
Mivel a hibás ATM a K&H tulajdona, így az Erste nem fog ingyen kártyát adni, miért is adna? Max akkor, ha az ő saját automatájukkal lenne gond, de egy másik bankéhoz semmi közük. És még csak olyan opció sincs, hogy az Erste - mint a kártya tulajdonosa - ír egy levelet a másik banknak, hogy ügyfél kérésére kéri visszaadni a benyelt kártyát (természetesen kártyaszám és név ellenében).
Most nem arról van szó, hogy belehal az ember 6000 forintba (dombornyomott kártya volt), hanem az elv. Abban igazad van, hogy a villamosos példám kicsit sántít, azzal csak azt akartam érzékeltetni, hogy ha más tulajdona kerül hozzánk, azt vissza kell szolgáltatni, ha a tulajdonos személye minden kétséget kizáróan azonosítható.
Ne haragudj, ha kicsit kemény voltam, nem leoltani akartalak.
Az ERSTE-é igen, viszont az ilyen helyzeteket szabályozzák bankközi egyezményekben. A K&H nyilván visszajuttatja az érvénytelenített kártyát vagy jegyzőkönyvet küld az ERSTE-nek.
Hogy a kártya benyelése miért történt, azt naplózza a rendszer.
Tehát ez alapján, még ha másik bank ATM-e is volt, tudhatja a kártyát kibocsátó bank.
Ezek után szerintem eleget fog tenni a kötelességének és ingyen bocsát ki neked új kártyát. Hogy ez maguktól is ilyen szépen megy-e vagy le kell velük zongorázni, az adott esetben dől el.
Illetve valószínű nem rögtön azonnal ingyen készít újat, hanem valamennyi idő múlva, a panasz alapján, jóváírják a díjat.
Ettől függetlenül tényleg kellemetlen, ha az ATM elnyeli a kártyát és a kártyadíjon kívül nagyobb kár is érheti az embert.
Köszi!
Nem nyelte el, csak kíváncsi voltam mi a teendő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!