12 évesen szerintetek érdemes elkezdeni tőzsdézni?
12 éves vagyok, fiú, szeretnék valahogyan pénzt szerezni magamnak, de nem tudom hogyan...
Pár napja elkezdtem a Plus500 nevű alkalmazáson demó üzemmódban tőzsdézni, most 80 millióm van.
Szerintetek érdemes elkezdeni igazi pénzzel?
Köszi a válaszokat!
18 év alatt regisztrálni sem regisztrálhatsz valódi pénzes accot.
Ha valami csoda folytán mégis engednék, akkor is be kellene fizetni rá valami kezdőtőkét, kétlem hogy lenne akár 500$-is....
Ha valami nagyon nagy csoda folytán nem buknád el az egészet már az első órában, és több pénzed lenne amit kivennél, akkor bizony be kell küldened egy személyi másolatot a kifizetés engedélyezéséhez! Amin 100%, hogy megbuknál, így a számládat zárolnák az összes pénzeddel együtt, és nem kapnál semmit!
Felejtsd el, a legnagyobb jószándékkal mondom. A tőzsdézéshez ugyanúgy érteni kell, mint bármilyen más szakmához. A tőzsdézni csak sok pénzzel (10 millió vagy afelett) éri meg, mert különben felemésztenek a tranzakciós és egyéb járulékos költségek. A tőzsdézésből nyert hasznot ugyanúgy be kell vallani az adóba, mint a munkavállalásból szerzett jövedelmet. A tőzsdén igazán pénzt keresni akkor lehet, ha kockázati tőkére mész rá, különben csak infláció közeli növekedésed lesz. Ha az előző mondatok közül volt olyan amit nem értettél, akkor főleg ne kezdj bele!
Még bónusznak egy közhely: 12 évesen túl fiatal vagy hozzá!
Bár egy igazi brókercégnél valóban nem regisztrálhatsz 18 év alatt, de azért megkérdezem: mégis mennyi pénzzel szeretnél tőzsdézni?
Tudod-e, hogy ahhoz, hogy részvényt vegyél, eladjál, a brókercégnek x összeget kell fizetni?
Aztán azt tudod-e, hogy a megszerzett nyereség után adózni kell?
Valószínű, hogy nem tudja a kérdezetteket. Mint ahogyan azt sem, hogy a tőzsde egyfajta játék. Nagyon komoly ugyan, de az. Fogadok valamire, hogy az be fog következni. Vagy arra, hogy nem. És vagy bejön a dolog, vagy nem.
Nem olyan, mint a lottó, de totóhoz, lóversenyhez lehet hasonlítani.
Vannak információim, ami alapján meg tudom jósolni a jövőt. Rengeteg tényezőt kell figyelembe venni, s ezért rengeteg a kockázat is.
Léteznek csomagok. Kis kockázatú értékpapír, kis haszonnal. Nagyobb kockázatú, nagyobb nyereséggel.
De nem csak nyerni lehet, hanem még az ükunokát is el lehet adósítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!