Mit csinálhatnak ha tartozom banknak, de nincs semmi a nevemen?
Ez nem az SMS-ek ára volt, hanem a csomag díja, ami alapján ők mindig küldtem (volna) SMS-t. Ezért az az érvelés nem áll meg, hogy nem is küldtem SMS-t. Az, hogy te kikapcsoltattad a telefont, nem a bank hibája, arra még SMS-díjat is fel lehetne számolni.
Azért most kaptál levelet, mert kis tartozásról van szó, ami lassan gyűlt össze. Nem tudsz mit csinálni, az elévülés 5 év, és a bank követeléskezelőnek fogja átadni, akik majd próbálják behajtani. Valamikor biztos lesz jövedelmed.
"Utána egyáltalán nem használtam ezt a számlát, az ott megadott telefonszámom megszűnt."
Ennek a telefonszámnak a megszűnését bejelentetted a banknál? Ha nem, akkor egyáltalán nem tudsz mire hivatkozni, bizony ki kell fizetni. Az, hogy nem használsz egy számlát, nem jelenti azt, hogy nem kell fizetni a díjakat. Sajnos mi is így pórul jártunk a fiammal, neki már valami 2 ezer ft-ot levontak sms-re, mert ez egy ilyen szerződés. Nyilván Neked is OTP Junior volt, vagy valami hasonló konstrukció. Szerencsére neki volt a számláján pénz.
Jobban jársz, ha befizeted, mert ha még nem adták át végrehajtónak, akkor át fogják adni és még sokkal, de sokkal többet kell fizetned majd. És igen, a fizetésedből fogják letiltani. Mivel küldtek felszólítást, még azt sem valósítható meg, hogy elévül 5 év után.
Sajnos tényleg jogos, ha ez volt megadva elsődleges értesítési csatornának.
Ezeket az sms-eket nem ember írja, így nem pattan vissza, hogy nem volt sikeres a küldés. A rendszer több tízezer sms-t küld naponta, a változást neked kellett volna jelenteni.
A tartozás 5 év után évülne el, de csak ha semmi felszólítást nem kapnál. Ha 4,5 évente kapsz egy levelet, akkor sosem évül el. Viszont közben kamatozik. Ha pedig átadják egy végrehajtónak, akkor a 15 ezer egy pillanat alatt lesz 100 ezer vagy még több. A végrehajtónak nagyon durva költségei vannak, tudnék mesélni - ha érdekel, privátban.
Az lehet, hogy most nincs semmi a neveden, de előbb-utóbb csak lesz munkád, vagy lakásod, és ráterhelik. gondolom nem esne jól, ha az első fél évben letiltott fizut kapnál. Arról nem beszélve, hogy mekkora szégyen, ha kiderül.
Ezen a bolygón élek, és azt tapasztaltam mindig, hogy elengednek ilyen tartozásokat. Vannak, akik hitelkártyát aktiválnak, nem vásárolnak, gyűlnek a 300 forintos mínuszok a zárlati díjból meg kártyadíjból nagy kamattal stb., nekik is elengedik, ha kérik.
Inkább egy elégedett ügyfél, mint az a pár ezer forintnyi izmozás. Persze, rossz hozzáállású, bunkó, fizetni nem akaró, milliókkal tartozó hitelessel másképp bánnak, de ilyen díjakról lehet velük egyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!