Adóstársként mit tehetek?
Hát, ez annyira bonyolult ügy, hogy egyszerű halandó nem tud segíteni - szerintem. Kellene egy ügyvédet fogadnod, vagy ha arra nem telik, akkor a bíróságokon szokott lenni ingyenes jogsegély, hogy mit tudsz tenni?
"A minap kaptam kézhez a levelet,hogy 5.552.407 ft-al tartozik és hogy végrehajtásra adták a hitelt.Na de abból a házból amit a hitelre vett a nővérem egy éve már hogy kiköltözött egy másik házba..."
Na ez az, ami a bankot egy cseppet sem érdekli, sem a végrehajtót.
Egyébként akkor most mi van a házzal? Üresen áll vagy valaki lakja?
"Jelenleg amúgy párom szüleimnél élünk,de feltehetően míg ez az ügy nem zárul le külön sem tudunk menni!"
Ezt sem értem, hová akarnátok külön menni? Az üresen álló házba? Az kinek a nevén van? Mert ha pl. mindkettőtökén (a nővéredén s a Tiéden), akkor eleve felesleges pereskedni.
Szóval mondom, nem egyszerű az eseted, s a pontos tények ismerete nélkül felelőtlenség lenne bármit is mondani...
Te és a nővéred egyetemlegesen feleltek a tartozásért. Nézz utána, hogy ez mit jelent.
Ki kell fizetni a tartozást, utána indíthatsz polgári peres eljárást a nővéred ellen, de ha a bank nem tud pénzt kicsikarni tőle, gondolod, hogy te majd tudsz?
Röviden lényegre törően: szopás van. Soha senkinek nem vállalunk kezességet, és adóstársnak sem megyünk.
A nővérednek soha az életben nem lesz annyi pénze,- ha be is perelnéd-, ekkora banki tartozás mellett, hogy abból neked is jusson!
Élete végéig letiltása lesz...
Azt szokták mondani, hogy a családban marad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!